Nieuwe slimme thermostaat van Nefit 

Nefit komt met EasyControl, een nieuwe, wereldwijd op de markt gebrachte, slimme thermostaat van moederconcern Bosch.

De nieuwe thermostaat is voorbereid op integratie met Smart Home-oplossingen. Met EasyControl kan de temperatuur in elk vertrek individueel worden ingesteld. Dankzij de Coming Home-functie weet EasyControl precies hoe laat je thuis komt en stelt de verwarming hierop in. Dat voorkomt onnodig stoken en bespaart energie. EasyControl is vanaf februari 2019 beschikbaar via de reguliere verkoopkanalen. De API en verschillende functies, zoals Coming Home, IFTTT en spraakbediening komen na introductie beschikbaar.

‘Dutch design’
De EasyControl wordt wereldwijd onder het merk Bosch op de markt gebracht, maar heeft zijn wortels in Nederland: hij is ontwikkeld in het R&D centrum van Nefit Bosch in Deventer. De nieuwe internationale thermostaat biedt op termijn mogelijkheden voor integratie met andere Bosch producten en dankzij een open standaard ook met vele andere smart home en IoT-applicaties.

Elk vertrek afzonderlijk geregeld
In combinatie met de nieuwe slimme radiatorkranen van Bosch maakt de EasyControl het mogelijk om voor afzonderlijke vertrekken een eigen verwarmingsprogramma in te stellen. Met de gratis app kunnen zo tot 19 verschillende vertrekken worden aangestuurd.

Smart Home
Zoals vaker het geval is met slimme producten, zullen verschillende functionaliteiten na de marktintroductie worden toegevoegd. Zo biedt EasyControl op termijn een open interface voor toekomstige partnertoepassingen en kan hij met nieuwe connected oplossingen worden bediend, zoals de spraakassistent Amazon Alexa of de automatiseringsapp IFTTT. De SmartShower-functie zorgt voor extra energiebesparing bij het douchen, zonder comfort in te leveren.

Voor alle verwarmingsinstallaties
EasyControl is compatibel met Nefit en Bosch gaswandketels van 2008 of later. Met de EasyControl Adapter kan de thermostaat ook worden aangesloten op alle andere verwarmingsinstallaties, inclusief oudere Nefit en Bosch toestellen, cv-toestellen van andere merken - OpenTherm en Aan/Uit - en stadsverwarming. In de toekomst kan EasyControl ook als afstandsbediening worden gebruikt voor onder andere Nefit en Bosch warmtepompen en zal ook aansturing van vloerverwarming per vertrek ook mogelijk zijn.

Nefit kwam in 2013 als eerste verwarmingsmerk met een eigen slimme thermostaat, Nefit Easy. Deze nog steeds populaire thermostaat blijft naast EasyControl in het programma van Nefit.

De gratis EasyControl app met demo-functie is al te downloaden in de stores: iOS / Android
Meer informatie is vanaf februari 2019 te vinden op www.bosch-easycontrol.com.

Afb. 1 en 2: Nefit introduceert de internationale slimme thermostaat van Bosch: EasyControl. (Bron: Nefit Bosch)
Afb. 3: EasyControl is voorzien van Ambient Light voor statusweergave bij bediening via de app. (Bron: Nefit Bosch)
Afb. 4: Met de Smart Radiator Thermostats van Bosch kan EasyControl de temperatuur per vertrek regelen. (Bron: Nefit Bosch) 
Afb. 5: De EasyControl van Bosch werkt met Nefit HR-toestellen, andere cv-ketels en stadsverwarming. (Bron: Nefit Bosch)