Foto: /285623.jpeg

Ruby Fires: veilige bio branders van Hollandse bodem

Met de Ruby Fires keramische brander is een veilig vuur mogelijk.

Met de Ruby Fires keramische brander is een veilig vuur mogelijk.

De Ruby Fires brander brander bevat een keramische steen aan de binnenkant. Deze steen functioneert als een absorberende kern, die de bio-brandvloeistof volledig opneemt. Hierdoor kan er niet per ongeluk vloeistof gemorst worden en zelfs in een schuine stand kan er geen vloeistof uit de brander ontsnappen. Daarbij brandt niet de vloeistof, maar de verdamping uit de keramische steen.

 

Door het ingebouwde veiligheidssysteem is het simpelweg niet mogelijk de brander te vullen terwijl deze nog brandt. Bij het vullen is het brandsysteem afgesloten en is alleen de vulopening open.

De keramische brander van Ruby Fires is reeds uitgebreid getest door het Duitse testinstituut TÜV en met vlag en wimpel door deze keuring gekomen.

Momenteel wordt er op Europees niveau gewerkt aan een regelgeving, zodat onveilige brandsystemen niet langer verkocht mogen worden. Alles wijst erop dat de open branders op pure vloeistof in de toekomst verboden zullen worden vanwege hun onveiligheid. Eén van de eisen zal zijn dat een brander geen vloeistof mag morsen bij een schuine stand. Dit is bij een open brander altijd het geval.

Dit wordt veelal voorkomen door de brander met materiaal te vullen. Het vullen van een brander met zacht materiaal, zoals wol, lijkt een oplossing, maar is eigenlijk nog gevaarlijker. Zachte materialen kunnen inklinken waardoor er ruimte in de branders ontstaat waar gassen zich kunnen verzamelen met alle gevolgen van dien.

Uiteraard dient men bij het gebruiken van vuur altijd waakzaam te zijn. Maar met de Ruby Fires keramische brander, is een veilig vuur wel degelijk mogelijk!

Meer informatie: www.rubyfires.com.

Publicatiedatum: 20 juli 2012

Reacties