Foto: 272771

Ruby Fires: Bio ethanol haarden zijn wél veilig!

Wellicht hebben de berichten van de gevolgen van het onjuist gebruiken van bio ethanol haarden u bereikt. Dit is natuurlijk uitermate betreurenswaardig. Vooral omdat het niet nodig is. Veilige haarden op bio ethanol bestaan namelijk wel!

Wellicht hebben de berichten van de gevolgen van het onjuist gebruiken van bio ethanol haarden u bereikt. Dit is natuurlijk uitermate betreurenswaardig. Vooral omdat het niet nodig is. Veilige haarden op bio ethanol bestaan namelijk wel!

Helaas worden er op de markt veel branders aangeboden die niet veilig zijn. Ruby Fires heeft al jaren aan de bel getrokken bij verschillende instanties, onder andere de Voedsel en Waren Autoriteiten, maar helaas lijkt het een typisch geval van 'als het kalf verdronken is'.

 

Daarom heeft Ruby Fires de eigen verantwoordelijkheid genomen en een veilig alternatief ontwikkeld. De keramische brander is een gepatenteerd systeem, ontwikkeld voor een sfeerhaard op bio ethanol. Dit systeem is volledig veilig en aan alle 'risico-factoren' zijn gedacht.

In tegenstelling tot 'open brandsystemen', heeft de Ruby Fires brander een keramische steen aan de binnenkant. Deze steen functioneert als een absorberende kern, die de bio-brandvloeistof volledig opneemt. Hierdoor kan er niet per ongeluk vloeistof gemorst worden en zelfs in een schuine stand kan er geen vloeistof uit de brander ontsnappen. Daarbij brandt niet de vloeistof, maar de verdamping uit de keramische steen.

Door het ingebouwde veiligheidssysteem is het simpelweg niet mogelijk de brander te vullen terwijl deze nog brandt. Bij het vullen is het brandsysteem afgesloten en is alleen de vulopening open.

De keramische brander van Ruby Fires is reeds uitgebreid getest door het Duitse testinstituut TÜV en met vlag en wimpel door deze keuring gekomen.

Momenteel wordt er op Europees niveau gewerkt aan een regelgeving, zodat onveilige brandsystemen niet langer verkocht mogen worden. Alles wijst erop dat de open branders op pure vloeistof in de toekomst verboden zullen worden vanwege hun onveiligheid. Eén van de eisen zal zijn dat een brander geen vloeistof mag morsen bij een schuine stand.

Dit is bij een open brander altijd het geval.

Dit wordt veelal voorkomen door de brander met materiaal te vullen. Het vullen van een brander met zacht materiaal, zoals wol, lijkt een oplossing, maar is eigenlijk nog gevaarlijker. Zachte materialen kunnen inklinken waardoor er ruimte in de branders ontstaat waar gassen zich kunnen verzamelen met alle gevolgen van dien.

Uiteraard dient men bij het gebruiken van vuur altijd waakzaam te zijn. Maar met de Ruby Fires keramische brander, is een veilig vuur wel degelijk mogelijk!

De directie en de rest van het team van Ruby Fires zijn te allen tijde bereid om persoonlijk uitleg te geven over deze materie.

Publicatiedatum: 27 september 2011

Meer informatie: www.rubyfires.nl

Reacties