Je droomt van een haard met een mooi vlammenspel, maar hebt geen schoorsteen?

Bio-ethanolhaard iBiO is het antwoord voor wie geen schoorsteen en/of gastoevoer heeft.

25 Februari 2016

Open verbrandingssysteem zonder schoorsteen of gesloten verbrandingssysteem met externe luchttoevoer en rookgasafvoer, hetzij via een concentrisch kanaal of via een elektrisch geforceerd systeem met kleine kanalen die je zelfs onder je vloer kunt aanbrengen. Deze bio-ethanol haard geeft meteen sfeer aan je lage-energiewoning, appartement of loft. iBiO is verkrijgbaar in 4 verschillende maten, zowel als front-, hoek- of driezijdig model.

iBiO heeft een unieke vormgeving

- Je kiest voor een strak, elegant, eigentijds en visionair design.
- iBiO brandt zeer mooi met hoge natuurlijke vlammen en heeft bovendien een beperkt vermogen.
- Er ontstaat een zeer zuivere verbranding, dankzij de volledig elektronische sturing, waarbij de ethanol in zeer beperkte mate wordt ontvlamd op een speciaal gepatenteerd branderbed.

iBiO heeft een apart branderbed en reservoir, een revelerende techniek in tegenstelling tot de standaard verkrijgbare mechanische ethanolbranders,mwaarvan er duizendeneen in dozijn worden aangeboden.

- In tegenstelling tot het gesloten systeem, heeft een iBiO haard met open verbranding geen toevoer of afvoer nodig.
- Je creëert een knap haardconcept dankzij de eenvoudige plaatsing in je (te ontwerpen) haardwand.

iBiO betekent reukloos branden

Je huis blijft zo goed als vrij van rook of nare geuren. iBiO brandt in gesloten toestand volledig geurvrij, dankzij de zuivere verbranding op een gepatenteerd branderbed.

iBiO is ontwikkeld met het oog op jouw veiligheid

Er is geen rechtstreekse verbranding vanuit het reservoir en deze staat niet rechtstreeks in contact met de hitte, waardoor de haard zo goed als vrij van gevaren is.

iBiO design

A Conceptueel technologisch, duurzame, stevige en lichte body met verstevigingselementen
B De elektronische sturing is op afstand bedienbaar, zodat deze steeds toegankelijk is
C Elektronische ontsteker, dus geen lucifer, die een snelle ontsteking garandeert in slechts enkele seconden
D Beperkte inbouwdiepte
E Regelbare poten, waardoor de haard vrij laag kan worden geïnstalleerd

Reservoir

- Reservoir, in te bouwen tot maximum 5 meter op een veilige afstand van het toestel
- 22L-reservoir gesloten systeem, 5L-reservoir open systeem
- Verbranding enkel met bio-ethanol 95 tot 98 %

Remote control

- Vlammenspel perfect regelbaar naar eigen wens, via een remote control met 6 standen
- Instellen van ecologische branderstand
- Steeds een indicatie op display van de nog beschikbare bio-ethanol
- Nadat je het toestel uitzet, vloeit alle brandstof automatisch terug in het reservoir, een extra garantie voor je veiligheid

Ruime keuze aan afwerkingsmogelijkheden

- Standaard: originele naturelle Carrara split in grijs of wit
- Standaard: Reality leisteen schilfertjes
- Standaard: effen achterwand
- Achterwand geribd, met steenmotief of zwart glas in optie
- Reality houtstammen in optie

Meer informatie: www.ifire.be

Reacties
Anderen bekeken ook

Biobranders

BIO BRANDERSDE KERAMISCHE BRANDER:HET MOOISTE EN VEILIGSTE VUURBEELD TER WERELD!De Kachelaer introduceert een nieuw, gepatenteerd product: de RF keramische brander. Deze keramische bio-ethanol brander brandt op de speciaal hiervoor ontwikkelde biobrandvloeistof LEF.Door de unieke absorberende steen in de brander brandt de vloeistof schoon, zuiver en is het brandsysteem bijna reukloos. De steen zorgt ervoor dat de verdamping  en dus de verbranding- zeer geleidelijk gebeurt, hierdoor is er tijdens de gehele brandduur een regelmatige vlam zichtbaar. De steen hoeft, in tegenstelling tot zachtere materialen, nooit vervangen te worden. Hierdoor ontstaat een compleet veilig en zuinig brandsysteem met een grote, gele vlam. Door het slimme ge ntegreerde sluitsysteem, kan deze op elk moment eenvoudig gedoofd worden. Bijvullen tijdens het branden is niet mogelijk. De combinatie van dit unieke brandsysteem en de biobrandvloeistof zorgt ervoor dat deze in elke ruimte kan branden zonder het vrijkomen van rookgassen: de uitstoot is CO  neutraal. De keramische branders kunnen gecombineerd worden met schouwen uit onze collectie.Tevens kunnen deze in een bestaande (niet werkende) haard geplaatst worden of kunnen naar eigen creativiteit op andere manieren toegepast worden. In tegenstelling tot de branders van veel andere aanbieders heeft de keramische brander g  n open reservoir. Een open reservoir kan pure vloeistof lekken (dit is zeer gevaarlijk). Speciaal voor deze brander is een unieke biobrandvloeistof ontwikkeld, LEF. De combinatie van het brandsysteem met de speciale vloeistof zorgt ervoor dat het gebruik uiterst veilig is.

Kachelboertje.nl