Foto: Wonennl-Domofocus_bio_HOTEL-HD-RVB

Focus blijft haar bio-ethanol assortiment ontwikkelen: na GYROFOCUS nu ook DOMOFOCUS

Rookvrij en zonder schoorsteen, dat is het voordeel van het nieuwe Focus bio-ethanol assortiment: een haard installeren waar u maar wilt!

28 Mei 2024

• Domofocus op bio-ethanol is net zoals Gyrofocus een ware revolutie en kan in ruimtes worden geplaatst waar het voorheen onmogelijk was om een haard te installeren: in een appartement op een willekeurige verdieping, op een betonnen balk, onder een tussenverdieping, etc.

• Geen beperkingen meer voor de plaats van een haard: deze modellen zijn niet gebonden aan de conventionele eisen voor rookkanalen.

• Een ander groot voordeel is dat rookloze verbranding het mogelijk maakt om de haard te installeren in gebieden waar houtverbranding nu verboden is.

Een Focus haard is nu vrijwel overal mogelijk voor liefhebbers van het iconische design.

Deze innovatieve haard, ontwikkeld in samenwerking met de Franse specialist in high-end bio-ethanolbranders Ignisial Paris, is ontworpen om autonoom te werken met een elektrische batterij. De volledig veilige elektrische brander wordt bediend met een afstandsbediening.

 

VEILIGHEID

De haard heeft een automatisch vulsysteem met overloopbeveiliging. Na gebruik kan deze ook niet bijgevuld of aangestoken worden, zolang de haard nog warm is. En door de geïntegreerde CO2
sensor is de haard absoluut veilig. Dit uiterst belangrijke punt deed Focus besluiten de samenwerking met Ignisial Parijs aan te gaan bij de ontwikkeling van een speciaal voor de Domofocus ontworpen
brander.

AANTREKKELIJK

Het vlammenspel is zo bemeten dat de binnenruimte van de Domofocus optimaal benut wordt en overeenkomt met de opening van de vuurhaard. De fraaie vlammen, de keramieken houtblokken en
de nagenoeg levensechte verkoold hout vertonen een verbluffende gelijkenis met echt houtvuur. Domofocus op bio-ethanol biedt een goed vermogen, krachtig en weelderig vuur, zoals we dat gewend
zijn.

RETROFIT

Een andere belangrijke innovatie is dat de brander zo is ontworpen dat het kan worden gebruikt in de eerdere generatie Domofocus houthaarden zonder glasvenster: na het wegnemen van het rooster
voor de houtblokken en het vegen van het rookkanaal, kan de houthaard door een erkende dealer worden veranderd in een bio-ethanol haard.

Dit vernieuwde retrofit systeem is een milieuvriendelijke oplossing op locaties waar de veranderende wetgeving houtverbranding aan banden legt.

MADE IN FRANCE

Het betreft een 100% Franse innovatie, zowel design als fabricage. De door Focus geadviseerde bio-ethanol van Aluflam by Ignisial Parijs bevat daarbij geen kleur-, geur- en smaakstoffen en wordt
gefabriceerd uit suikerbieten die eveneens worden verbouwd en gedistilleerd in Frankrijk, in de regio Champagne.

TECHNISCHE INFORMATIE

VEILIGHEID
• Automatisch vulsysteem met overloopbeveiliging
• Vullen en aansteken onmogelijk zolang de haard na gebruik nog warm is
• Geïntegreerde CO2 sensor (uitstootdetectie)
• Product bestemd voor de Europese Unie

WARMTEAFGIFTE
• Vermogen:
niet aangesloten 7 kW
aangesloten 9 kW

BEDIENING
• Afstandsbediening aan/uit (vermogen is niet regelbaar)
• Elektronische ontsteking
• Batterij autonomie 9 ontstekingen / 7 navullingen bio-ethanol
• Elektrische kabel 3 meter voor opladen van de bijgeleverde batterij
• Bedrijfstijd: niet aangesloten minimaal 8 uur, volume 125 m3, aangesloten 7 uur

GARANTIE 2 JAARVERSCHIL DOMOFOCUS EN GYROFOCUS

Domofocus is het resultaat van een extra zoektocht naar design: een royale en uitnodigende organische vorm, maar compacter dan haar grotere voorganger Gyrofocus, een 1,25 m haard diameter.
Met een haard diameter van 1,10 m en een opening van een bredere glimlach, werd de Domofocus in 2015 gelanceerd als het vrolijkste model in de Focus collectie.

Meer van Focus - Atelier Dominique Imbert
Reacties