Foto: 284544

Stookrooster van Winox verbrandt het hout rondom

Unieke houthaard blokverbranding met stookrooster van Winox.

Unieke houthaard blokverbranding met stookrooster van Winox.

Firma Winox is een nieuw bedrijf in verbrandingstechnieken voor houthaarden gevestigd te Ravenstein.

 

Frank Wilbrink staat voor dit bedrijf en is tevens uitvinder/ondernemer, hij heeft in de laatste 5 jaar deze producten ontwikkeld met z'n 38-jarige kennis en ervaring op dit gebied. Het streven was mensen met een nieuwe optimale houtverbranding voor haarden te laten kennismaken, zonder bodembrandstoffen te gebruiken die onnatuurlijk CO2 uitstoten. Dit bedrijf levert nu voor houthaarden en openhaarden een stookrooster dat het hout rondom verbrandt (zonder weerstand), in een gecombineerde twee fasen verbranding met een katalytisch effect welke samen een optimale verbranding geven, CO waarden(onverbrand) van < 0.1volume% zijn gemakkelijk haalbaar, norm EN 13240 vanaf 2014 . Het rooster is echter alleen geschikt voor haarden die liggend hout verbranden. De producten zijn gepatenteerd.

Mensen die houtstoken hebben met problemen te maken, dat:

- De haard moeilijk is aan te steken, uit gaat of het vuur niet mooi brandt.
- Stukken hout niet geheel opbranden.
- De verbranding niet schoon genoeg is, zie zwarte ruit of deze is niet geheel schoon.
- Luchtkleppen/-schuiven steeds aanpassen i.v.m. over/- of ondertemperatuur in de kamer.
- Er grijze, blauwe of zelfs zwarte rook uit de schoorsteen komt.

Wat deze firma biedt is service en kwaliteit voor haardwinkels en haardfabrikanten, maar ook aan particulieren, die in hun nieuwe of gebruikte haard een upgrade willen geven. Zelfs de echte houtstoker haalt meer warmterendement uit z’n haard dan in de oude situatie, dit is niet zomaar een sfeervuurtje!, het is een veilige verbrandingprincipe, en ook een maximaal houtvuur is eenvoudig te bereiken met ongekende prestaties, door het gebruik van innovatief materiaal van nu. Het product kan eenvoudig in de haard geplaatst worden en past altijd.

Doordat het product instelbaar is in breedte en lengte, en voor het juiste vermogen instelbaar en koppelbaar is, heeft het zeer veel mogelijkheden, zelfs na barbeqeuen maak je van je bbq eenvoudig een perfect brandende tuinhaard.(zie Youtube daar kun je de 6 filmpjes met bewijzen zien), en voor gesloten houthaarden kan een rendement verhoging van 3 – 10% worden bereikt afhankelijk van type haard en schoorsteenkanaal.(zie ook de stooktesten op de Website) Het “ Winox Fire Flow bovenrooster™©” is gepatenteerd en gaat lang mee wel 10 tot 20jaar afhankelijk van het gebruik, en lost bovenstaande problemen geheel op.

Als je een houtblok in je haard legt op het brandende houtskool zul je zien dat de onderzijde geen of weinig lucht krijgt en gaat roken (onverbrande gassen), dit is ongeveer 25% van de warmtecapaciteit van het blok, en blijft tot het blok is opgebrand. Deze 25% wordt met het 'Winox Fire Flow bovenrooster' wel volledig gebruikt voor warmteafgifte.

Apart om te zien is het vuur dat het houtblok van onderaf start met branden, en het aangeblazen houtskool, dat een Orange tot geel/witte gloed onder de blokken geeft en samen een katalytisch effect geven op de verbranding(wit/gele vlammen afh. van houtsoort). De verbrandingslucht wordt twee maal voorverwarmd, de laatste keer zelfs tot 900 ºC en dit gebeurd bij geen enkele andere haard. De kamertemperatuur regel je nu eenvoudiger met het aantal houtblokken op maat, waarbij 10 – 30% houtbesparing mogelijk is.

Producten zijn: een 5 – 10 Kilowatt rooster voor nieuwe en gebruikte haarden, en een 15 – 30 Kilowatt rooster alleen voor nieuwe en gebruikte openhaarden, waarbij voor de openhaarden de aslade en het oude stookrooster totaal komt te vervallen. Zelfs het rendement van de openhaard kan max. met 7% worden vergroot, waarbij de verbranding zeer schoon wordt, en zonder zichtbare rookvorming, en het enige dat overblijft is weinig wit/grijze as, en zal de schoorsteen minder vervuilen.

De website www.kachelrooster.nl geeft een goed beeld en uitleg voor mensen die geïnteresseerd zijn in hout stoken, m.n. de pagina’s Product, Optimale verbranding, Houtopslag en Nieuws en Tips zijn de moeite waard om te lezen. De slogan, milieuvriendelijk, sfeervol, en relaxed stoken is zeker op z’n plaats, als je een aantal malen op het rooster hebt gestookt.(iedereen kan het).
Nog nooit was uw avond met deze volledige houtverbranding zo sfeervol en maximaal warmtegevend.

Meer informatie: www.kachelrooster.nl

Publicatiedatum: 25 juni 2012

Reacties