Foto: stikkan-klover-1

De top-5 must have accessoires voor je open haard

De herfst is een periode waarin het weer tijd is om het in huis gezellig te maken. Zodra het wat kouder is het heerlijk om knus bij de open haard te zitten.

Het vlammenspel is prachtig om naar te kijken en er komt een aangename warmte vanaf. Het aansteken van de open haard is al een feestje op zich. Natuurlijk mogen bij het nieuwe open haard seizoen de populairste accessoires die in praktisch gemak voorzien niet ontbreken. Daarom krijg je hier een overzicht te zien met de top 5 must have accessoires voor je open haard.

1. Aanmaakhoutklover

Een aanmaakhoutklover is een van de praktische accessoires om met aanmaakhoutjes het vuur in je open haard te krijgen. Het praktische aspect zit hem erin dat je geen krachtsinspanning nodig hebt. Er is namelijk sprake van een hefboomeffect. Bovendien hoef je niet met een bijl aan de slag te gaan. Dat maakt het ook nog eens veiliger om van een aanmaakhoutklover gebruik te maken.

2. Krokodillentang

Branden de houtblokken in je open haard eenmaal dan wil je zolang mogelijk van het vuurtje genieten. Het is af en toe nodig om wat houtblokken erbij te doen om het brandend te houden. In dat opzicht is een krokodillentang ideaal om te gebruiken. Het is een must have omdat je hiermee geen risico loopt je handen te verbranden. Met de krokodillentang pak je eenvoudig houtblokken op om deze op de gewenste positie in je open haard te leggen.

3. Blaasbalg

Het is in allerlei situaties af en toe nodig om het vuurtje even aan te wakkeren en zo ook in de open haard. Je kan zelf dicht met je gezicht bij het vuur gaan zitten om te blazen, maar dat is niet echt veilig te noemen. Dat is niet alleen heet, maar tijdens het blazen vliegt er ook van alles in de rondte. Daarom behoort een blaasbalg of als je liever een blaaspijp hebt tot de top 5 van de must have accessoires.

4. Asemmer met schep

Na de verbranding van het hout blijft er as achter in de open haard. As is eenvoudig te verwijderen als je gebruikmaakt van een asemmer met schep. Kies een asemmer die ook bij je interieur past, zodat deze een plekje naast de open haard kan krijgen. Dan is het ook meteen een fraaie woonaccessoire met een decoratieve look.

5. Houtopslag

Je hebt buiten of in de schuur waarschijnlijk een ruime houtopslag. Als je de open haard aan wilt doen, is het handig om houtblokken bij de hand te hebben. Een houtopslag voor in huis is dan ook een ware must have. Bijvoorbeeld in de vorm van een haardblokkenmand, haardbloktas of houtbloktoren.

Reacties