Profielfoto van HAVÉ Verwarming
HAVÉ Verwarming
Website
Hullerpad 34, 6741 PA Lunteren
maandag
08:00 - 17:00
dinsdag
08:00 - 17:00
woensdag
08:00 - 17:00
donderdag
08:00 - 21:00
vrijdag
08:00 - 21:00
zaterdag
10:00 - 16:00
zondag
Gesloten

Hout stoken zonder overlast met het ABCAT houtrookfilter

Ecolink Solutions ontwierp het ABCAT houtrookfilter om overlast en uitstoot van houtstook terug te dringen.

Wat is de ABCAT?
De ABCAT is een filter die je achter je stookinstallatie plaats, vaak in de kachelpijp. Het filter vermindert geurbelasting van de houtrook. In het stalen filter zit namelijk een katalysator van edelmetaal, waar de rookgassen doorheen trekken en deels achterblijft.

Het filtersysteem is in alle voorkomende diameters beschikbaar, dus is geschikt voor kachels en ketels van allerlei vermogens. Daarnaast is de ABCAT robuust en in onderhoud en bediening met een simpele hendel erg gebruiksvriendelijk.

Hoe werkt het?
Het filter in de ABCAT bestaat uit een palladium en/of platinakatalysator. Het katalysator materiaal bevindt zich in een ronde module die als een soort doorlatende klep in de kachelpijp is gemonteerd. Het grootste gedeelte van de houtrook gaat door deze katalysator. De katalysator kraakt onvolledig verbrande verbindingen zoals koolwaterstofverbindingen die de kleur en de geur aan houtrook geven. Daarnaast werkt de katalysator als filter waarmee een deel van het fijnstof (vliegas) wordt afgevangen. Een katalysator heeft temperatuur en (rest-) zuurstof uit de houtrook nodig om chemische verbindingen te kraken en vlamloos na te verbranden. Al vanaf een houtrooktemperatuur van circa 100°C worden verbindingen gekraakt. Voor het omzetten van hardnekkige verbindingen is een temperatuur van 300- 350°C vereist. Dit is de reden waarom de ABCAT direct op of achter een kachel zit.

Het ABCAT houtrookfilter kan geleverd worden met een insteekthermometer met een meetbereik tot 500°C en een analoge schaal. Daarop kan de temperatuur van het rookgas en daarmee de bedrijfstoestand van de katalysator constant (real time) worden afgelezen.

Handboek ABCAT houtrookfilter?
Lees voor meer informatie over onder andere installatie, gebruik en onderhoud het onderstaande handboek.

Lees hier het handboek

Bekijk hier de videouitleg 

De voordelen op een rij
- “Mijn kachel is buiten niet meer te ruiken!”
- Tot 96% vermindering van uitstoot schadelijke stoffen
- Vermindering uitstoot CO: 55%
- Vermindering uitstoot stof: 65%
- Verhoging rendement: 3%
- Eenvoudig te plaatsen en schoon te maken
- Gaat zeker 20 stookseizoenen mee

Het vernieuwde ABCAT-houtrookfilter