Werkt een PVT-systeem met airco?

Met het PVT-systeem voorzie je jouw woning op een duurzame manier van warmte en elektriciteit. Maar werkt dit systeem ook met airco voor extra koelte?

Het PVT-systeem

Met het PVT-systeem voorzie je jouw woning op een duurzame manier van warmte en elektriciteit. Het PVT-systeem bestaat uit PVT-panelen, een warmtepomp, een omvormer, en wanneer gewenst een boilervat en extra zonnepanelen. Het PVT-paneel van Volthera dient als bron voor de warmtepomp, maar wekt daarnaast ook elektriciteit op.

Het PVT-systeem en airco

In hete zomers gaat overal de airco aan om het binnen een beetje koel te krijgen. Maar wist je dat een airco de ruimte ook van warme lucht kan voorzien? In de winter kun je een airco dus ook inzetten als bijverwarming. Een airconditioner is een elektrisch apparaat en bestaat vaak uit een splitsysteem: één buitenunit die verbonden is met een of meerdere binnen units. Je kunt dus in meerdere ruimtes gebruik maken van airconditioning om te koelen of als bijverwarming. Een groot nadeel van een airco is dat de buitenunit zichtbaar is en geluid maakt als de airco aanstaat. De buitenunit wordt vaak geplaatst aan de gevel op of het plat dak van bijvoorbeeld de garage. De binnen units worden in de woning aan de muur tegen het plafond geplaatst.

Wil je weten of een airco te combineren is met het PVT-systeem? Lees dan de hele blog 'Het PVT-systeem en airco'.

Profielfoto van Volthera
Volthera
Website
Meerheide 101, 5521 DX Eersel