string(1) "p"

Wat betekent van het gas af voor mijn woning?

Voor bestaande en nieuwbouwwoningen zijn de situaties verschillend om van het gas af te gaan. Wat betekent van het gas af voor jouw woning?

Van het gas af met jouw bestaande woning

Wil je jouw woning verduurzamen en/of wil jij besparen op de gasrekening? Dan kan je ervoor kiezen om met jouw bestaande woning van het gas af te gaan. Hier zijn verschillende alternatieve systemen voor waar een PVT-systeem er één van is. Dit systeem is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: het hybride en het all-electric systeem.

Hybride systeem
Met het hybride systeem behoud je de cv-ketel, maar wordt er wel tussen de 60 en 80% op de gasrekening bespaard. De woning is in dit geval dus niet volledig van het gaf af, maar de eerste duurzame stappen zijn gezet! Stap voor stap kan jij toewerken naar een all-electric systeem en zo een volledig gasloze woning realiseren.

All-electric systeem
Wil je volledig van het gas af? Dat is mogelijk met een all-electric systeem. In dit geval is er geen cv-ketel meer aanwezig, maar is er een elektrische naverwarmer in het systeem opgenomen die zorgt voor back-up indien de buitentemperatuur onder het vriespunt komt. Een all-electric systeem bestaat uit minimaal 16 PVT-panelen, indien nodig PV-panelen, in de meeste gevallen een 300L boilervat, een warmtepomp, omvormer en het montagesysteem.

Van het gas af met jouw nieuwbouwwoning

Nieuwbouwwoningen worden niet meer gebouwd met een gasaansluiting. Maar om jouw woning en tapwater te verwarmen zal je wel op zoek moeten naar een alternatief voor aardgas. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor, ook hierbij is het PVT-systeem zo’n alternatief.

Wil je meer weten over het PVT-systeem voor nieuwbouwwoningen? Of wil je graag weten wat de voorwaarden zijn om van het gas af te gaan met jouw bestaande woning? Lees er alles over in de blog 'Wat betekent van het gas af voor mijn woning?'