Terugverdientijd van het Volthera PVT-systeem

De terugverdientijd, oftewel hoelang het duurt voordat je de investering financieel hebt terugverdient, is afhankelijk van een aantal factoren.

Het Volthera systeem

Voordat we dieper ingaan op de terugverdientijd is het goed om wat meer te weten over het PVT-systeem van Volthera. Met een Volthera PVT-systeem wordt de zonne-energie die op het dak valt niet alleen omgezet in elektriciteit, maar ook het water wordt ermee verwarmd. Het dak krijgt dus een dubbelfunctie en er kan zowel op de elektriciteits- als op de gasrekening bespaard worden.

Als we kijken naar de terugverdientijd van het Volthera systeem kijken we naar 2 dingen, de besparing op elektriciteit en de besparing op gas. Dit is belangrijk om te weten wanneer je de terugverdientijd gaat vergelijken met andere systemen.

Bestaande woning

Om de terugverdientijd van een systeem voor een bestaande woning te kunnen berekenen wordt er gekeken naar het historisch verbruik van de woning. Stel je woont al een aantal jaar in jouw bestaande woning, dan kijken we naar het elektrisch- en gasverbruik van jouw woning in de afgelopen jaren. Heb je nog andere duurzame aanpassingen gedaan aan je woning? Zoals isolatiemaatregelen, dan wordt hier ook rekening mee gehouden. Je zult dan minder verbruiken dan andere jaren. Op basis van deze gegevens wordt de samenstelling van systeem bepaald en kan de terugverdientijd worden berekend.

Wil je meer weten over de terugverdientijd van het Volthera systeem en hoe dit voor nieuwbouwwoningen wordt berekend? Lees er alles over in de blog 'Wat is de terugverdientijd van het Volthera systeem?'