Slapend geld verdienen? Slim! Schaf zonnepanelen aan

Lekker wakker worden met een wake-up light door je eigen opgewekte stroom? Dat kan! En dan ook nog eens terwijl je meer geld hebt verdient.

28 November 2018

Zonne-expert Sungevity legt uit hoe je dit voor elkaar krijgt. Het enige wat je er voor nodig hebt zijn een geschikt dak en zonnepanelen.

Zonnepanelen

Zonnepanelen bieden veel kansen om met je eigen zonne-energie veel van je gebruik te dekken. Met 8 zonnepanelen kan je een keer per dag de wasdroger gebruiken of 10 huishoudens elektrisch laten koken per jaar. Daarnaast kan je in een jaar met 8 zonnepanelen 1766 keer de vaatwasser gebruiken of 35 LED lampen laten branden. Wat fijn allemaal! Heel veel verschillende gebruiksobjecten kunnen met zonnepanelen van energie voorzien worden. Maar hoeveel geld is al dat stroom waard?

Terugverdienen

Al ruim €640 per jaar. Dit is het bedrag dat je per jaar kan besparen met een pakket van 10 tot 12 zonnepanelen. Maar wanneer kan je dan slapend geld verdienen? Het duurt gemiddeld 7 jaar om de aanschafkosten terug te verdienen. Bij een pakket van 10 tot 12 zonnepanelen ligt de prijs tussen de € 4.500,- en € 6.000,-. Dit betekent dat het dus 7 jaar duurt om de aanschafkosten terug te verdienen.

Energierekening

Je eigen energierekening zal enorm kelderen met zonne-energie. Een gemiddeld huishouden betaald ongeveer €900 per jaar aan energiekosten. Als je weet dat je al ruim €640 per jaar bespaart kan je dus veel met deze som. Zonnepanelen gaan gemiddeld minstens 20 jaar mee en als je rekent bespaar je er veel mee. 13 jaar sparen komt neer op al ruim €8000 spaargeld en dat is nog zonder rente! Dit moet zonder meer bijdragen aan een goede nachtrust!

Geld verdienen bij verhuizing?

Ja, dat kan! Je weet nu dat zonnepanelen minstens 20 jaar meegaan. Daarom moet je zeker de zonnepanelen achterlaten. Gemiddeld brengen zonnepanelen een meerwaarde van inderdaad al ruim € 7000,- op. Met dit bedrag heb je ook meteen meer dan de aanschafkosten eruit gehaald.

Zorgeloos slapen

Je kan dus zorgeloos gaan slapen en niet alleen vanwege de geldbesparing maar ook omwille van het milieu. Je levert een goede bijdrage aan het milieu met schone, groene stroom. In de eerste een of twee jaar heb je met zonne-energie de productie van de zonnepanelen er al weer uit. En aangezien jouw zonnepanelen meer dan 20 jaar meegaan heb je er veel baat bij. Zonnepanelen leveren namelijk minimaal 12 tot 20 keer meer schone energie op dan ze kosten. Dit is fantastisch nieuws en dat betekent dat je met een gerust hart slapend geld kan verdienen!

Reacties