Nieuwbouw: Wanneer maak je de keuze voor een verwarmingssysteem?

Wanneer maak je de keuze voor een verwarmingssysteem? Onze PVT-specialist Bart vertelt in welke fase je het beste de keuze kunt maken voor een PVT-systeem.

Wanneer moet ik een keuze maken?

Volgens Bart is het antwoord op deze vraag simpel: “Hoe eerder, hoe beter! Als je op tijd de keuze maakt voor een PVT-systeem kan de architect hier namelijk rekening mee houden bij het ontwerpen van de woning.” Zo is het van tevoren duidelijk hoeveel ruimte je nodig hebt voor de technische installatie, maar kan er ook rekening gehouden worden met de uitstraling van de woning. “Er zijn al verschillende woningen gebouwd waarbij tijdens het ontwerpen van de woning echt rekening is gehouden met het PVT-systeem. Met als resultaat een super strakke uitstraling waarbij de PVT-panelen volledig zijn geïntegreerd in het dak.”

Wanneer het ontwerp van de woning al klaarligt is het natuurlijk nog steeds mogelijk om te kiezen voor het PVT-systeem. Samen met de architect wordt dan gekeken hoe het PVT-systeem op een esthetische manier kan worden toegepast.

Waar moet ik rekening mee houden?

Wanneer je ervoor kiest om je nieuwbouwwoning te verwarmen met een PVT-systeem zijn er enkele dingen waar je rekening mee kunt houden. Je kunt het PVT-systeem bijvoorbeeld meenemen in het ontwerp van de woning.

Wil je meer weten over het PVT-systeem en waar je rekening mee moet houden ibj de aanschaf van zo'n systeem voor jouw nieuwbouwwoning? Klik dan hier om het hele artikel over wanneer je de keuze maakt voor een verwarmingsysteem bij een nieuwbouwwoning.