string(1) "p"

Infrarood verwarming en het PVT-systeem

Kun je het PVT-systeem en infrarood verwarming met elkaar combineren? En hoe werkt dat dan precies?

Het PVT-systeem

Laten we even beginnen met een korte uitleg over het PVT-systeem van Volthera. Het PVT-systeem is een totaalsysteem waarmee je warmte en stroom opwekt. Verschillende componenten werken samen om je woning te voorzien van warmte en elektriciteit. Het PVT-systeem van Volthera is toepasbaar voor verschillende type woningbouw. Voor nieuwbouwwoningen is er het all-electric systeem. Met dit systeem is het mogelijk om volledig van het gas af te gaan. Het all-electric systeem kan ook bij bestaande woningen worden. Maar je woning moet hier wel geschikt voor zijn of met een aantal aanpassingen geschikt voor gemaakt worden. Voor bestaande woningen die nog niet volledig van het gas af kunnen is er het hybride systeem. Dit systeem werkt samen met de cv-ketel om je woning te voorzien van warmte en warm tapwater. Om een PVT-systeem te kunnen toepassen in een bestaande woning moet de woning aan een aantal eisen voldoen. Benieuwd wat deze eisen zijn? Je leest het in deze blog.

Lage temperatuur afgiftesysteem

Voor het toepassen van een PVT-systeem is er dus een afgiftesysteem nodig dat in staat is om met een lage watertemperatuur de woning op de gewenste kamertemperatuur te krijgen én te houden. We spreken dan van lage temperatuur verwarming. De bekendste methode van lage temperatuurverwarming is vloerverwarming. Het nadeel van lage temperatuurverwarming is dat het redelijk lang duurt voordat een ruimte op temperatuur is.

Op de benedenverdieping, in de keuken en in de woonkamer, is dit geen probleem. Hier is het juist prettig om je woning constant op de juiste temperatuur te houden. Op de bovenverdieping, bijvoorbeeld in je slaapkamer of op zolder, wordt er bijna nooit gebruik gemaakt van de verwarming. Het is dus fijn om in deze ruimtes een alternatieve vorm van verwarming toe te passen die wel snel op temperatuur is. Een voorbeeld hiervan is infrarood verwarming.

Wil je weten of je het PVT-systeem kan combineren met infrarood panelen? Lees er alles over in de blog 'infrarood verwarming en het PVT-systeem'.