Case: Robert voorziet zijn woning duurzaam van stroom en warmte

Robert voorziet zijn woning van een PVT-systeem om op de toekomst voorbereid te zijn. En wat zijn de verdere voordelen van het systeem voor hem?

PVT-systeem

Met een PVT-systeem kun je op een duurzame manier elektriciteit en warmte opwekken. Hierdoor haal je maximaal rendement uit je dak en zet je een grote stap naar een volledig elektrische woning.

Robert wilde graag duurzamer wonen. Maar wat houdt dat nu eigenlijk in?

Robert, klant bij Volthera: “Het grootste voordeel is dat ik nu op de toekomst voorbereid ben. Wij wilden nu nog graag op gas koken. Dat kan in de toekomst echter veranderen. Ik kan met een paar kleine handelingen overstappen op all-electric. Ik vind duurzaam wonen belangrijk, omdat het goed is voor het milieu en het mij kostentechnisch ook iets oplevert.”

"Wij wilden nu nog graag op gas koken. Dat kan in de toekomst echter veranderen. Ik kan met een paar kleine handelingen overstappen op all-electric."

De specifieke voordelen voor de klant is dat ze alle technieken op een dakoppervlak hebben liggen. Dat betekent dat er geen grondboringen nodig zijn en er hoeft ook geen buiten-unit te worden geïnstalleerd. Alle onderdelen zitten centraal achter de zonnepanelen, waardoor het een onzichtbare en stille energiebron voor de warmtepomp en het opwekken van duurzame stroom is.

Benieuwd hoe het systeem van Robert is opgebouwd? Lees dan het hier het hele artikel.