Foto: energie-besparen-doe-je-nu

4 tips om comfortabel te wonen met een lagere energierekening...

en er toch stijlvol bij te zitten deze winter

We willen allemaal wel iets voor het milieu doen. Zeker als dit ook nog iets oplevert voor onze portemonnee. Maar het belangrijkste is, dat we in een comfortabel en behaaglijk huis wonen waarin we ons op ons gemak voelen.

Energie besparen levert je altijd iets positiefs op. Of je het nu voor je portemonnee, een comfortabel huis of het milieu doet. Maar hoe kun je als woningeigenaar energiebesparende maatregelen nemen die je huis ook deze winter comfortabel en toch stijlvol houden?

Tip 1: begin klein

De vloer isoleren kan snel zijn geregeld, en het zorgt meteen voor meer wooncomfort. Wie wil er nu niet warmere voeten, minder tocht en vocht in huis, en een lagere energierekening? Vloerisolatie is geen grote verbouwing. Het is zelfs al binnen een halve dag geregeld. Je kunt kiezen uit vloerisolatie aan de onderkant van de vloer of bodemisolatie. Isolatie aan de onderkant van de vloer levert meer besparing en comfort op. En wist je dat je je mooie houten vloer meestal niet hoeft te vervangen? Als je een kruipruimte onder de vloer hebt, kan het isolatiebedrijf zo vloer isoleren.

Tip 2: neem een energiebesparende maatregel mee in de verbouwing

Stel, de kinderen worden ouder en willen niet meer een slaapkamer delen. Of je wilt een extra kamer in huis voor je werk of hobby. Als je aan de slag gaat met de zolderkamer opknappen, neem dan meteen energiebesparing mee in de plannen. Met goede dakisolatie is de zolder warm in de winter en lekker koel in de zomer. Ben je klaar met isoleren? Kijk dan eens naar de woontrends van 2018, om die behaaglijke zolderkamer naar eigen smaak en stijl in te richten.

Tip 3: knus de winter van 2018 in

Waar je misschien nog nooit aan hebt gedacht, is een pelletkachel. Die brandt op houtpellets: dat zijn geperste houtkorrels. Een pelletkachel is er in alle soorten en maten. Er zijn er die één ruimte verwarmen, maar er zijn ook pelletketels die je hele huis lekker warm maken. Zo’n kachel leidt tot minder uitstoot van CO2 dan een hr-ketel op gas. En het gezellige vuurtje gaat bij een pelletkachel gelukkig niet verloren. Wanneer je ook nog je gasfornuis de deur uit doet omdat je elektrisch gaat koken, dan kun je ook je gas laten afsluiten. Heb jij al gekeken op Pinterest hoe mooi de verschillende pelletkachels in verschillende interieurs passen? Je kunt je cv-ketel ook vervangen door een warmtepomp. Deze hangt meestal op dezelfde plek als je cv-ketel, maar kan iets groter zijn. Buiten moet er ruimte zijn voor de buitenunit, dit lijkt op de buitenunit van een airco.

Tip 4: stap voor stap

Duizelt het je van alle informatie? Dat is logisch. Bij het nemen van een energiemaatregel is het fijn om je te laten inspireren door anderen. Met hun ervaringen en tips kun je daarna zelf aan de slag. Ga meteen naar www.energiebesparendoejenu.nl, bekijk de inspirerende verhalen en kies een van de mogelijkheden om je huis energiezuiniger en duurzamer te maken, naar eigen smaak. Je vindt er informatie over de kosten, terugverdientijden, eventuele subsidies, hoe het praktisch in zijn werk gaat en waar je vakkundige bedrijven kunt vinden die je hierbij kunnen helpen. Zo kun je meteen uitzoeken wat voor jouw huis de meest geschikte verbeteroptie is.

Kijk voor meer informatie op: www.energiebesparendoejenu.nl/

Reacties