Het nieuwe verwarmen: met lucht of aardgas of beide?

Stap voor je stap je woning verduurzamen. De rol van de hybride warmtepomp.

Quote Consumentenbond “Honderden euro’s besparen op energierekening met hybride warmtepomp”.

Hybride verwarmingssystemen spelen een steeds belangrijkere rol bij de verduurzaming van bestaande woningen. De Consumentenbond heeft onlangs de hybride warmtepomp getest en kwam tot de conclusie dat een hybride warmtepomp voor veel huizen een logische tussenstap is op weg naar aardgasvrij, waarbij de voordelen van een CV-ketel en een warmtepomp worden gecombineerd.

Een hybride verwarmingssysteem is één installatie, bestaande uit een warmtepomp én CV-ketel die met elkaar samenwerken. De warmtepomp bestaat uit een binnen- en een buitendeel. De warmtepomp zal bij het verwarmen van je woning het grootste deel voor haar rekening nemen. De CV-ketel springt alleen dan bij wanneer het buiten erg koud is. Op deze manier is er met een hybride verwarmingssysteem minder aardgas nodig.

Het blijkt dat in de praktijk het gasverbruik van woningen met bijna 70% verminderd kan worden, wanneer een hybride installatie wordt gebruikt. Zo lever je een belangrijke bijdrage aan de klimaatdoelstelling om in 2050 CO2-neutraal te zijn. CO2 wordt namelijk als één van de veroorzakers gezien van de wereldwijde klimaatveranderingen.

Een hybride systeem is voor bijna elke woning geschikt en vaak overal te plaatsen. ATAG biedt met de Energion Warmtecombi de kleinste en meest compacte hybride warmtepomp van Nederland. Verkrijgbaar in 2 uitvoeringen: De warmtepomp, die geïntegreerd wordt met een ATAG CV-ketel en zo 1 systeem vormt en een losse warmtepomp, die samenwerkt met alle merken CV-ketels.

Ook benieuwd hoe een hybride warmtepomp opstelling er uit ziet? Bekijk eens de ervaring van een consument, die de stap heeft gezet naar hybride verwarmen.
Meer informatie op www.atagverwarming.nl.