Als je tegenwoordig op zoek bent naar een nieuwbouwwoning, is de kans groot dat je te maken krijgt met gasloos wonen of een variant daarvan.
Maar is dit eigenlijk wel mogelijk op grote schaal? In dit blog vertellen we alles over de voor- en nadelen van gasloos wonen.
Nieuwbouwwoning gezocht? Dan ben je vast al bekend met gasloos wonen. Veel nieuwbouwwoningen worden zo gebouwd dat er niet of nauwelijks gas gebruikt hoeft te worden. De gasaansluitingsplicht is sinds 1 juli 2018 geschrapt door het kabinet, wat betekent dat het voor de bouwsector niet meer verplicht is om voor een gasaansluiting te zorgen. Wel is een nieuwbouwwoning zonder gas duurder om te bouwen dan een woning met gasaansluiting. Op dit moment is gasloos wonen in een nieuwbouwwoning in verhouding dus relatief duur, maar gasloos wonen wordt uiteindelijk wel de standaard. Heb je een mooie nieuwbouwwoning op het oog en wil je graag precies weten wat je nu moet doen? Neem dan eens contact met Libero Aankoop. Zij vertellen je alles over een nieuwbouwwoning kopen en helpen daadwerkelijk met de aankoop.
Heb je een bestaande woning op het oog, maar wil je graag gasloos wonen? Dat kan! Hieronder vind je twee aanpassingen die je zou kunnen doen om jouw gasverbruik te verminderen.
Met de aanschaf van een warmtepomp kan jouw cv-ketel de deur uit. Een warmtepomp is alleen zinvol als jouw huis goed geïsoleerd is en het verwarmingssysteem geschikt is voor lagere temperaturen. Deze twee voorwaarden kunnen natuurlijk tegelijk met de aanschaf van de warmtepomp geregeld worden, maar op die manier is het een behoorlijk grote investering. Een ander nadeel van een warmtepomp is de ruimte die hij in beslag neemt, hij is namelijk groter dan een cv-ketel.
Met zonnepanelen kun je weliswaar flink verduurzamen, maar de cv-ketel heb je nog wel nodig. Het voordeel van zonnepanelen is dat ze (meestal) op het dak gemonteerd worden, dus dat je geen ruimte verliest aan jouw verduurzaming.
Wat betreft duurzaamheid is gasloos wonen een goed idee, maar op dit moment is de uitvoering nog behoorlijk prijzig. Dit maakt het een onhandig plan, zeker in de huidige overspannen woningmarkt. De huizenprijzen zijn al flink gestegen en gasloos wonen maakt de prijs van een woning ook hoger. Uiteindelijk wil je natuurlijk zo min mogelijk betalen voor jouw droomwoning. Wil je weten hoe je zelf kunt onderhandelen, de trucjes van verkoopmakelaars kunt doorzien en een topaankoop kunt doen? Schrijf je dan in voor de webinar van Libero Aankoop. Met deze gratis online training leer je in een uur alle ins en outs van het kopen van een huis!