Foto: 257475

Duco combineert een gezond binnenklimaat met esthetiek: de DucoTwin 50 krijgt een rechte buitenkap

De DucoTwin 50, een ventilatierooster van Duco dat natuurlijke ventilatie combineert met zonwering, is niet nieuw. Ze werd, op vraag van de markt, in een nieuw jasje gestoken.

De DucoTwin 50, een ventilatierooster van Duco dat natuurlijke ventilatie combineert met zonwering, is niet nieuw. Ze werd, op vraag van de markt, in een nieuw jasje gestoken.

Het esthetische aspect van de DucoTwin 50 is vanaf het begin een belangrijke eigenschap geweest. Ze combineert design met functionaliteit en is zo uiterst aantrekkelijk voor architecten, uitvoerders, bewoners, e.a. Uit de markt bleek echter dat er vraag was naar een strakkere uitvoering. Daarom werd de DucoTwin 50 gerestyled en voorzien van een rechte buitenkap. Deze facelift zorgt ervoor dat het ventilatierooster nog strakker in het gevelbeeld kan geïntegreerd worden.

 

In 2005 werd dit product van Duco gelauwerd met de Nederlandse Bouwprijs, die creatieve, kwalitatief hoogstaande en duurzame innovaties uit de bouwwereld beloont. De uitstekende prestaties van het rooster blijven dan ook volledig dezelfde. Eveneens blijven de binnenkant en de inbouwdetaillering van het ventilatierooster identiek.
De DucoTwin is innoverend door zijn 2-in-1-functie. Dit zelfregelend ventilatierooster combineert natuurlijke ventilatie met zonwering. Zo vervangt het twee afzonderlijke systemen, die vaak niet of beperkt op elkaar ingesteld zijn. Dit maakt het ook een stuk compacter en zorgt voor een enorme tijdswinst in de plaatsing. Het is toepasbaar in zowel renovatie- als in nieuwbouwprojecten, en kan zowel in woning- als in utiliteitsbouw geïntegreerd worden.
De DucoTwin 50 zorgt voor een gezond en aangenaam binnenklimaat. Het haalt de gezonde lucht rechtstreeks van buiten naar binnen en houdt tegelijk de zonnehitte buiten. Zo is het binnenshuis steeds fris en aangenaam vertoeven.

Meer informatie: www.duco.eu.

Publicatiedatum: 7 december 2010

Reacties