Foto: vasco-gezond-binnenklimaat

Hoe vaak moet je de filters van je ventilatie vervangen?

Een degelijk ventilatiesysteem verbetert de kwaliteit van de binnenlucht in je woning aanzienlijk. Cruciaal daarbij zijn de filters van je ventilatie.

Die verwijderen schadelijke stoffen en muffe geurtjes, al moet je ze wel goed onderhouden. Let wel: je filters reinigen is belangrijk, maar niet voldoende. Soms moet je ze ook eens vervangen.

Waarom zijn de filters van je ventilatie belangrijk?

Je ventilatiesysteem voert niet alleen vervuilde lucht af, maar brengt ook verse lucht in je woning. De filters hebben daarbij een belangrijke functie. Zij halen namelijk alle ongezonde stoffen uit de buitenlucht die naar binnen komt. Pollen bijvoorbeeld krijgen zo geen kans, waardoor eventuele allergieën tot een minimum worden beperkt. Daarnaast gaan de filters de verontreiniging van de luchtkanalen in je ventilatiesysteem tegen. Dat is belangrijk, want vervuilde luchtkanalen zijn een broeihaard van bacteriën.

Hoe vaak moet je ze vervangen?

Om te zorgen dat de filters optimaal blijven werken, moet je ze regelmatig schoonmaken. Controleer ze om de drie maanden en verwijder het stof met het opzetstukje van je stofzuiger. Daarnaast is het belangrijk om de filters ieder jaar te vervangen. Heb je last van astma of van hardnekkige allergieën? Dan koop je het best wat vaker nieuwe exemplaren.

Waar kun je ze kopen?

In de nieuwe Vasco Accessory Shop kun je je ventilatiefilters nu online bestellen met slechts enkele muisklikken. Je vindt in de webshop een handig overzicht van alle Vasco-ventilatie-units met hun bijbehorende filters. Ben je niet zeker of je het juiste product geselecteerd hebt of zit je nog met vragen? Dan helpt onze klantendienst je graag verder. De filters worden gratis bezorgd en je hebt veertien dagen bedenktijd. Bovendien ben je zeker van een veilige én vlotte betaling.

Ontdek snel de Vasco Accessory Shop en bestel je ventilatiefilters voortaan gewoon online!

Meer van VASCO
Reacties