string(1) "p"

DucoTronic System

Dit elektronisch gestuurde systeem, dat functionaliteit, esthetiek en energiezuinigheid samenbrengt, zet de standaard voor ventilatie in nieuwbouwwoningen.

Slim én energiezuinig? Natuurlijk… dankzij het DucoTronic System!

Een gezond, comfortabel en energiezuinig binnenklimaat: met dat doel voor ogen introduceerde Duco Ventilation & Sun Control als fabrikant van natuurlijke ventilatie- en zonweringsystemen het DucoTronic System. Dit elektronisch gestuurde systeem, dat functionaliteit, esthetiek en energiezuinigheid samenbrengt, zet de standaard voor ventilatie in nieuwbouwwoningen.

Dat ventilatiesystemen in nieuwbouwwoningen vaak slecht functioneren, is al lang geen onbekende meer. Ze maken veel lawaai, verversen de lucht onvoldoende en hebben vaak vervuilde luchtleidingen. Gebrekkige ventilatie tast bovendien de luchtkwaliteit aan en kan nefaste gevolgen met zich meebrengen. Het probleem is echter dat nog steeds te weinig mensen op de hoogte zijn hoe er gezond, energiezuinig en dus slim geventileerd kan worden. De oplossing is nochtans voorhanden: het DucoTronic System.

Gebruiks- en onderhoudsvriendelijk ventilatiesysteem

Het ‘ontzorgen’ staat bij Duco sinds jaar en dag op de eerste plaats. Het gebruiks- en onderhoudsvriendelijke aspect was dan ook een must bij de ontwikkeling van dit Vraaggestuurd Natuurlijk Ventilatiesysteem. Zo maakt het DucoTronic System niet alleen gebruik van zelfregelende ventilatieroosters in de slaapkamer(s), maar ook van elektronisch gestuurde toevoerroosters in de woonkamer.

Het totale ventilatiesysteem ventileert op basis van CO2-, vocht- en temperatuurmetingen: de ideale maatstaven voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. Dankzij de elektronisch gestuurde roosters ventileert het DucoTronic System volledig automatisch waar en wanneer nodig, én in de juiste hoeveelheid. Dat resulteert in een optimale energiebesparing!

Regelkleppensysteem als garantie voor een perfect binnenklimaat

In de slaapkamer(s) gebeuren de metingen aan de hand van sensoren terwijl de metingen in alle andere droge en vochtige ruimtes via een gepatenteerd regelkleppensysteem in de DucoBox Focus gebeuren. Bovendien communiceren de elektronisch gestuurde roosters, de sensoren en de regelkleppen volledig draadloos met elkaar.

Deze kleppen kunnen zeer snel en eenvoudig in de DucoBox Focus, die de mechanische afvoer van vervuilde en/of vochtige lucht regelt, geïntegreerd worden. Dat betekent dus dat er van buitenaf niets meer zichtbaar is zodra de kleppen geïnstalleerd zijn en de afzuigventilator volledig afgesloten is. Het esthetische karakter, in combinatie met de standaard akoestische demping en het regelkleppensysteem, maakt van de DucoBox Focus de stilste én slimste box van Europa!

Alles samengenomen, wordt het DucoTronic System beschouwd als dé aangewezen ventilatieoplossing voor nieuwbouwwoningen.