DucoBox Focus

Via geïntegreerde regelkleppen zorgt de DucoBox Focus voor een zonale luchtafvoer, waar en wanneer nodig én in de juiste hoeveelheid!

Alles-in-één-oplossing voor een gezond en energiezuinig binnenklimaat

Luchtdicht (ver)bouwen: het is inmiddels een ware hype geworden. Logisch, want voor de bewoner brengt het een aanzienlijk energievoordeel met zich mee. Een gezond initiatief is het echter niet, zeker als er onvoldoende aandacht besteed wordt aan ventilatie. Doorgedreven isolatie is dan ook onlosmakelijk verbonden aan goede ventilatie om gezondheidsproblemen, vochtophoping en andere klachten te vermijden. Met de DucoBox Focus biedt Duco een alles-in-één-oplossing als garantie voor een gezond, comfortabel én energiezuinig binnenklimaat.

In oudere woningen vindt vervuilde en vochtige lucht gemakkelijk de weg naar buiten via kieren en spleten. Door nu beter te isoleren en luchtdicht te bouwen, kan de schadelijke binnenlucht de woning niet meer verlaten, en krijgt de bewoner vaak af te rekenen met gezondheidsproblemen en vochtophoping. Dit leidt dan ook tot condensatie, schimmelvorming en muffe geurtjes. Vanuit die optiek ontwikkelde Duco Ventilation & Sun Control de DucoBox Focus. Deze compacte, duurzame en uiterst energiezuinige unit voert de vervuilde en/of vochtige lucht mechanisch af in de vochtige ruimtes zoals badkamer, keuken en wasplaats.

Regelkleppensysteem als garantie voor een perfect binnenklimaat

Het intelligente regelkleppensysteem, dat werkt op basis van CO2- en vochtmetingen, garandeert een zonale afvoer van vervuilde en/of vochtige lucht, waar en wanneer nodig en in de juiste hoeveelheid. Zodra het binnenklimaat opnieuw geoptimaliseerd is, sluiten de kleppen zich automatisch en dat resulteert in een optimale energiebesparing!

Elke regelklep kan bovendien zeer snel en eenvoudig in de DucoBox Focus geïntegreerd worden. Dat betekent dus dat er van buitenaf niets meer zichtbaar is zodra de kleppen geïnstalleerd zijn en de afzuigventilator volledig afgesloten is.

Met de DucoBox Focus kan Duco terecht trots zijn op z’n stilste én slimste afvoerbox van Europa dankzij de standaard akoestische demping en het regelkleppensysteem! Om een pasklaar antwoord te bieden op elke situatie kan de DucoBox Focus toegepast worden binnen diverse Vraaggestuurde Natuurlijke Ventilatiesystemen van Duco.