string(1) "p"

DucoBox Silent

In stilte genieten van een optimaal binnenklimaat? Natuurlijk… dankzij de DucoBox Silent!

DucoBox Silent

2 miljoen… Dat is het aantal woningen die vandaag de dag nog voorzien zijn van verouderde ventilatieboxen. De gevolgen voor de bewoner laten zich dan ook al snel raden. Omdat een gezond binnenklimaat echter geen privilege, maar een basisrecht is, werd de DucoBox Silent voor de steeds groeiende renovatie- en vervangingsmarkt ontwikkeld.

Wie toe is aan renoveren of over een woonhuisventilator beschikt die ouder is dan 15 jaar, doet er goed aan om deze oude ventilator te vervangen. Hierdoor kan schadelijke binnenlucht op een efficiënte manier worden afgevoerd. Vanuit die optiek zag de DucoBox Silent het levenslicht. Deze oplossing, die als standaardversie binnen het DucoBox-gamma zorgt voor een centrale luchtafvoer en in hoofdzaak wordt ingezet in de renovatie- en vervangingsmarkt, leent zich uitstekend voor het creëren van een gezond, comfortabel én energiezuinig binnenklimaat!

“Dat is gewoon weer een verkoopspraatje”, meent u? Over ventilatie is er al veel verteld en geschreven, dat klopt. En welke partij claimt niet de beste oplossing voorhanden te hebben? Ook daar zit waarheid in. Toch is de DucoBox Silent niet zomaar een uit de lucht gegrepen, interessante ventilatietoepassing. Bewijzen doet Duco dan ook niet via commerciële fabels, maar aan de hand van harde feiten waar u beslist stil van wordt.

De stilste ventilatiebox van Europa

Zoals de naam al doet vermoeden, kan de compacte en duurzame DucoBox Silent bogen op een minimaal geluidsvermogen. En dit is niet niets! Zo zorgt een robuust ontwerp met dubbele wand en akoestische bodemplaat ervoor dat deze unit probleemloos een geluidsniveau van 30 dB(A) kan halen. Net daarom kan de DucoBox Silent zich de stilste ventilatiebox van Europa noemen! Bovendien levert het optionele Silent Plus Pakket, dat standaard bestaat uit drie dempingsblokken van duurzaam vlokkenschuim en drie akoestische doppen, een extra akoestische demping op tot 3 dB(A), wat u verzekert van een optimale gemoedsrust, zelfs wanneer u slaapt.

Ventilatie op maat voor renovatie en vervanging

Het volledige ventilatiesysteem zoals het Duco CO2 System en het Duco Comfort System, waar de DucoBox Silent deel van uitmaakt, kan bovendien worden gemonteerd zonder ingrijpende werkzaamheden te moeten uitvoeren. Zo is er naast design ruimtesensoren bij dit type immers ook de mogelijkheid om snel en eenvoudig boxsensoren - maximaal twee per unit - toe te passen. Deze interne opsteeksensoren in de box zelf kunnen het CO2- en/of vochtgehalte snel detecteren dankzij een meting in de luchtstroom. Hierdoor blijft het aantal afvoerkanalen beperkt. Ideaal dus voor de renovatie- en vervangingsmarkt.

Energiebesparing tot 70 euro

En er is meer! Voor de DucoBox Silent werd er bewust gekozen voor een energiezuinige gelijkstroommotor. Dit maakt dat u met slechts een minimale investering over een efficiënte, uiterst stille én energiezuinige ventilatiebox beschikt; een keuze die u jaarlijks al snel tot zo’n 70 euro bespaart ten opzichte van een ventilatie-unit met wisselstroommotor. Hierdoor is uw investering in geen tijd terugverdiend.

Wilt u echter nog een stap verder gaan? Dat kan met de nieuwe DucoBox Silent Connect. Anders dan bij de DucoBox Silent kan deze ontwikkeling alle componenten naast draadloze communicatie (RF) nu ook via bekabelde (Wired) verbindingen met elkaar laten communiceren. Geen overbodige luxe dus in situaties waar draadloze communicatie niet of moeilijk toepasbaar is. Bijkomende sterke troef is een snelle en eenvoudige connectie met de gloednieuwe Duco Ventilation App die u in staat stelt om alle gewenste informatie uit een gemonteerde ventilatiebox af te lezen.

Inforijke brochure

Omdat het verhaal van gezond en energiezuinig bouwen of verbouwen een complexe materie is, maakte Duco als voorloper in de aanpak van een optimale leefomgeving de vertaalslag naar een inforijke brochure, op maat van de particuliere markt. Hierin komt u meer te weten over de noodzaak van gezond ventileren voor uw woning én uw gezin, alsook hoe Duco met zijn Vraaggestuurde Natuurlijke Ventilatiesystemen van elk huis een gezonde thuis maakt!