Foto: 2014/nefit-easy-slimme-thermostaat-beschikbaar-alle-cv-ketels.jpg

Slimme thermostaat Nefit Easy voor iedereen

Nefit Easy slimme thermostaat nu ook geschikt voor cv-ketels van andere fabrikanten

Easy, de slimme thermostaat van Nefit, is nu ook op andere merken cv-ketels aan te sluiten. De introductie van een speciale adapter, de Easy Connect, maakt dit mogelijk. Nefit Easy is een van de eerste slimme thermostaten die consumenten onafhankelijk van hun energieleverancier en ongeacht het merk van hun cv-ketel kunnen gebruiken.

Met de slimme thermostaat van de uitvinder van de HR-ketel kan je vanaf je smartphone of tablet de temperatuur in huis regelen, waar je ook bent. Binnenkort kan je bovendien via de thermostaat de monteur toegang geven tot je Nefit-ketel voor monitoring en service op afstand. Nefit Easy is een modulerende slimme thermostaat die je voor zowel Nefit-toestellen, als voor OpenTherm cv-ketels van andere merken kan gebruiken.

Markt voor slimme thermostaten groeit

De innovatie van Nefit ontving in de eerste maanden al diverse prijzen en de verkoopcijfers zijn boven verwachting. Na de succesvolle introductie van de Nefit Easy in Nederland brengt het internationale Bosch-concern, waartoe Nefit behoort, de uitvinding uit Deventer ook in Groot-Brittannië op de markt. Daarnaast is er veel interesse vanuit andere landen.

Onafhankelijk van energieleverancier

'Wat Easy aantrekkelijker maakt dan vergelijkbare thermostaten is het design, de techniek die bediening en controle op afstand mogelijk maakt, het gebruiksgemak en de onafhankelijkheid,' zegt Jan Blom, marketing manager bij Nefit/Bosch.

Nefit Easy is los te koop waardoor je niet vastzit aan een energiecontract, abonnement of andere periodiek terugkerende kosten. Het grote voordeel daarvan is dat je de vrijheid houdt om over te stappen naar een andere energieleverancier. Gezinnen kunnen daardoor tot € 450,- per jaar besparen, zo rekende ConsuWijzer uit. Een andere reden die gebruikers noemen voor hun keuze voor Nefit Easy, is dat hun privacy beter is gewaarborgd met een thermostaat die niet is gekoppeld aan een energieleverancier of een internetreus als Google.

Bediening en service op afstand

Easy optimaliseert het warmtecomfort in huis en bespaart daarmee energie. De intelligente aanwezigheidsdetectie op basis van aangemelde smartphones zorgt dat de temperatuur altijd automatisch wordt bijgesteld. Met de bijbehorende app is de verwarming thuis en op afstand te bedienen, waar je ook bent. Je krijgt bovendien direct een melding op je smartphone als er een storing is aan je cv-ketel. Easy kan zelfs een mogelijke storing voorspellen, zodat preventief ingrijpen mogelijk is. Bij een storing kan je de monteur toestemming geven je Nefit-ketel op afstand uit te lezen, te testen en te resetten. Dus thuisblijven tot de monteur er is, is met Easy vaak niet nodig. Deze remote servicemogelijkheid komt deze zomer beschikbaar.

Internationale allure

De Easy is inmiddels bekroond met meerdere awards. Zo sleepte het de publieksprijs binnen bij VSK Awards en won het een VSK Award in de categorie systeemoplossingen. De thermostaat is uitgevoerd in een aantrekkelijk design dat past in ieder interieur en heeft een gebruiksvriendelijke touchscreen bediening. Mede hiervoor kreeg de Easy de erkenning Goed Industrieel Ontwerp (GIO).

'We zijn er natuurlijk trots op dat een product als Easy niet alleen landelijk waardering krijgt, maar ook internationaal de aandacht heeft,' licht Blom toe. 'Nefit kwam als eerste ter wereld met de HR-ketel en zette daarmee wereldwijd de standaard. Dit is weer een mooi voorbeeld van een innovatie met potentie tot over de landsgrenzen.'

Prijs en beschikbaarheid

Nefit Easy is beschikbaar voor consumenten voor een adviesprijs van € 257,-. De Easy Connect adapter kost € 35,-. De bijbehorende app (met probeerfunctie) is gratis te downloaden via de Apple App Store of Google Play.

Meer informatie is te vinden op www.nefit.nl.

Reacties