Foto: Besparen-op-stroom-met-behulp-van-3-handige-tips

Besparen op stroom met behulp van 3 handige tips

Een grote kostenpost voor vele huishoudens is toch wel het energieverbruik. Vaak laten mensen kansen liggen om hierop te besparen.

Dit kan zijn door laksheid of gewoonweg onwetendheid. Toch is het wel zo dat wanneer men gestructureerd aan het opletten is op eigen stroomverbruik de kosten gereduceerd kunnen worden. Uiteindelijk streven wij allemaal naar de goedkoopste kosten dus wellicht kunnen de onderstaande tips een bijdrage leveren.

De droger zo min mogelijk gebruiken

Het wassen en drogen van kleren is een dagelijks proces dat veel stroom vereist. De meeste mensen hechten namelijk veel waarde aan persoonlijke hygiëne. Vaak voelen mensen zich ook beter wanneer zij het idee hebben lekker te ruiken, vandaar alle parfums. Toch is het zo dat een droger vaak overbodig is. Wanneer een droger draait kost het namelijk al gauw een euro. Wanneer dit bijna elke dag gedaan wordt lopen de kosten natuurlijk hoog op. Maak daarom gebruik van een droogrek en hou de droger erbij voor de spullen die echt in een droger moeten. Zo bespaar je geld en vaak ook gekrompen kledingstukken.

Vervangen van gloeilampen

Het vervangen van de gloeilampen zal resulteren in een enorme kostenbesparing. De gloeilamp behoort namelijk tot de grootste stroomverbruiker in een woning. Het regelmatig uitzetten van overbodige verlichting zal maar een klein effect hebben in vergelijking tot de vervanging van gloeilampen. Wanneer men led lampen installeert zal de jaarlijkse rekening met tientallen euro’s zijn verminderd. De kosten worden al helemaal gereduceerd wanneer er ook nog is gelet wordt, op het regelmatig uitzetten van overbodige verlichting.

Het volledig uitzetten van apparaten

Tegenwoordig beschikt veel apparatuur niet meer over een netschakelaar, maar is er alleen een stand-by stand. Dit is natuurlijk behoorlijk zonde aangezien in een stand-by stand nog steeds veel stroom wordt verbruikt. Het verbruik loopt dan ook aanzienlijk op in kosten gedurende het jaar. Bij nieuwe apparatuur zal een stekker volledig moeten worden verwijderd uit het stopcontact om de stroomtoevoer te stoppen. Het gaat hier om apparatuur als een Tv, geluidssysteem, computer en bepaalde keukenapparatuur. Let er dus ook goed op wanneer je op vakantie gaat of een weekendje weg bent.

De bovenstaande tips zullen het meeste inpak hebben op het besparen van stroom, maar natuurlijk zijn er nog zat andere handige tips. Doe hier dus gerust onderzoek naar. Het streven naar de goedkoopste energie zal hoe dan ook een oneindige bezigheid blijven.

Reacties