4 tips om warm en voordelig de winter door te komen

Je kent het wel: die torenhoge energierekening op je mat na de koude wintermaanden.

Guido van Loon 04 November 2019

Het is natuurlijk erg comfortabel om de verwarming een graadje hoger te zetten wanneer het buiten zo koud is. Maar dat kleine beetje comfort kost je al gauw een fortuin! Daarom hebben wij 4 tips op een rijtje gezet hoe jij warm en voordelig de winter door kan komen:

1. Bespaar met de thermostaat

Misschien wel de belangrijkste manier om kosten te besparen op je verwarming tijdens de wintermaanden, is om de thermostaat juist in te stellen. Inkoppertje, maar wat zijn de juiste instellingen precies? De consumentenbond heeft hier handige richtlijnen voor bedacht. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je verwarming ‘s nachts laag staat op zo’n 15 graden en installeer een klokprogramma!

2. Investeer in een elektrisch deken

Misschien lijkt het een beetje vreemd om te investeren in een deken dat ook stroom kost. Maar een elektrisch deken gaat jaren mee en kost een stuk minder dan extra stoken! Daarbij heb je met een elektrische deken gegarandeerd altijd een heerlijk warm bed. Ook zijn er diverse elektrische dekens waar je uit kunt kiezen, met verschillende extra’s en van allerlei afmetingen. Er is dus hoogstwaarschijnlijk ook een mooi elektrische deken voor jou!

3. Verbeter de isolatie van je huis

Door je huis goed te isoleren kan je een hoop energie besparen tijdens de wintermaanden. Isolatiemateriaal houdt namelijk de warmte binnen en de kou buiten je huis. Zo hoef je dus een stuk minder te stoken! Daarbij kun je met een aantal goedkope materialen al snel aan de slag en zo een hoop geld besparen. Installeer bijvoorbeeld tochtstrips en radiatorfolie: spotgoedkoop en goed isolerend!

4. Trek een extra laagje aan

Soms moet je niet naar je huis, maar naar jezelf kijken voor wat extra warmte. Door een extra laagje (of twee) aan te trekken, krijg je het namelijk al snel warm. Zo kan die thermostaat dus ook weer een graadje lager! Wist je dat je met één graad lager per jaar al bijna 100 euro bespaart aan energiekosten? Misschien dan toch nog maar een extra trui en joggingbroek aanschaffen!