De juiste verwarmingskeuze

Thuiskomen in een warm en aangenaam huis. Het lijkt allemaal vanzelfsprekend, maar is het wel zo? Warmte is persoonlijk.

De ene persoon heeft het al wat sneller koud dan de andere. Ook moet niet elke ruimte in een huis even warm zijn. Heb je plannen om te bouwen of verbouwen? Dan heb je vast en zeker een aantal vragen over je verwarming. En deze vragen zijn terecht! Want je huis verwarmen betekent niet meer eenvoudig “de radiator opendraaien”, maar wel nadenken over een totaaloplossing. Want dát zal uiteindelijk doorslaggevend zijn voor je warmtecomfort én verbruik.

Maar hoe realiseer je deze oplossing zonder van je verwarming een ingewikkeld kluwen te maken? Laat je inspireren. Radson ontwikkelde een aantal keuzetools op haar website om het je gemakkelijk te maken. Als het gaat om verwarming dien je je drie belangrijke vragen te stellen:

Vloerverwarming, radiatoren en/of elektrisch radiatoren?

Dit is een erg belangrijke keuze om mee te starten. Het antwoord op deze vraag hangt af van 3 factoren: in welke bouwsituatie zit je (nieuwbouw/renovatie), welke ruimtes wil je verwarmen (slaapkamer, woonkamer,…) en wat is je energiebron? Radson geeft alvast graag advies per ruimte alvorens je met je installateur spreekt.

Wat is mijn interieurstijl?

Iedereen heeft een eigen stijl. De Stylefinder helpt zoeken naar de stijl die het best bij je past: retro, klassiek, modern of landelijk, en geeft aan welke radiatoren daarbij aansluiten. En als je wil, kun je via de Radson Smartbox app zelfs een radiator in de gewenste kleur visualiseren in jouw ruimte.

Hoeveel warmte heeft mijn ruimte nodig?

De warmtevraag van een ruimte is afhankelijk van diverse factoren, zoals de grootte, het aantal buitenramen, het soort ruimte (badkamer, keuken,…)…tot zelfs de ligging van je huis (platteland, binnenstad,..). Je kunt alvast een geschatte berekening maken met de Product Calculator, zodat je weet welke maten en types radiatoren voor je ruimtes geschikt zijn.

Kiezen kost tijd. Met de snelle online keuzetools van Radson kun je je optimaal voorbereiden voor je afspraak met de installateur, zodat deze efficiënt en snel je huis kan voorzien van een goed doordachte verwarmingsinstallatie.

Meer informatie

Voor meer informatie en/of inspirate klik hier

Profielfoto van Radson
Radson
Vogelsancklaan 250, 3520 Heusden-Zolder