Foto: press_2013/therma-skirt-heat-plintverwarming-1.jpg

ThermaSkirt plintverwarming van HEAT & Design

ThermaSkirt plintverwarming van HEAT & Design combineert het beste van twee werelden: de eenvoud en regelsnelheid van radiatoren en het comfort en de ruimtebesparing van vloerverwarming.

Mogelijkheden

Plintverwarming is met het speciaal ontwikkelde programma simpel zelf te berekenen. Door de eenvoud van het systeem en de uitgebreide montagehandleiding ook eenvoudig zelf aan te leggen. HEAT & Design biedt je echter de volgende mogelijkheden:

– Opmeet service; Een specialist meet jouw ruimte(s) in en bepaalt direct de benodigde plint.
– Opstart service; De plint wordt bij jou thuis afgeleverd door een ervaren monteur. Deze monteur helpt je met het uitzoeken en klaarleggen van de diverse onderdelen. Hij geeft tips voor de montage en start samen met jou het project op. Na twee uur kun je zelf aan de slag.
– Montage service; de plint wordt volledig gemonteerd en aangesloten op jouw systeem opgeleverd. Je hebt nergens omkijken naar.
Vloerverwarming is voor veel mensen een mooi alternatief voor radiatoren. Het is een comfortabele en onopvallende manier van verwarmen. Maar onder vloeren van hout, laminaat en tapijt is vloerverwarming beduidend minder effectief.
ThermaSkirt plintverwarming is dé energiezuinige oplossing voor nieuwbouw en bestaande huizen. Er zijn geen ingrijpende aanpassingen voor nodig: een ThermaSkirt plint (keuze uit drie profielen) vervangt in één keer jouw huidige plinten én radiatoren. Net als vloerverwarming verdeelt ThermaSkirt de warmte op laag niveau gelijkmatig over de hele ruimte. Plintverwarming kan echter veel sneller dan vloerverwarming reageren op jouw warmtebehoefte. Kortom: een geweldige combinatie tussen verwarming en verfraaiing van jouw woning.

ThermaSkirt plintverwarming

Waarom ThermaSkirt plintverwarming?

Tot voor kort was er slechts keuze uit twee vormen van comfortabele verwarming – met radiatoren of vloerverwarming. Er zijn ook convectorputten en wandconvectoren, maar deze zorgen alleen voor luchtstromingen waarbij de koude(re) lucht stroomt waar we deze niet willen hebben; bij onze voeten. Niet echt comfortabel dus.

Radiatoren domineerden tot voor kort de markt, door hun eenvoud, snelle warmteafgifte en hun goede prijs. Recentelijk is echter vloerverwarming uitgegroeid tot een veel gekozen verwarming, omdat de meeste van ons liever niet de lelijke witte metalen gevaartes op de muur willen zien, die meestal ook op de verkeerde plaatsen zitten. Bovendien levert vloerverwarming meer comfort door de betere verdeling van de warmte en de stralingswarmte van de vloer. Vloerverwarming is echter minder effectief gebleken (en bewezen) onder vloeren van hout, laminaat en tapijt. Ook de trage reactie van vloerverwarming maakt het moeilijk om op korte termijn op de warmtebehoefte te reageren.

Hoe kan je dus de eenvoud en snelheid van radiatoren combineren met het comfort en ruimtebesparing van vloerverwarming? Hoe kan je efficiënter met de energie omgaan, niet alleen bij nieuwbouw, maar ook bij renovatie en verbouwing van bestaande bouw?
Het antwoord daarop is: ThermaSkirt plintverwarming!
HEAT & Design

Hoe werkt ThermaSkirt plintverwarming?

ThermaSkirt is een profiel van een hightech aluminium-legering die de plinten en radiatoren in één keer vervangt. ThermaSkirt verdeelt de warmte snel en gelijkmatig over de gehele ruimte, op een laag niveau, net zoals vloerverwarming. Bovendien bevrijd je de muur van radiatoren zodat je de ruimte maximaal kunt gebruiken.

Energiebesparend

ThermaSkirt kan de kamer tot een comfortabel niveau verwarmen met een lagere bedrijfstemperatuur. Dit kan tot 25% op jouw jaarlijkse stookkosten besparen en jouw CO2 uitstoot aanzienlijk verminderen. ThermaSkirt reageert in minuten op jouw warmtevraag, ongeacht jouw vloer afwerking. Met deze controle over jouw verwarmingssysteem, kun je deze gebruiken wanneer nodig en zo jouw energierekening helpen verlagen, zonder in te leveren op comfort. Ook nieuwe energiebronnen zoals zonnepanelen of warmtepomp systemen kunnen moeiteloos op ThermaSkirt plintverwarming worden aangesloten. Door de montage als plint van maar twee centimeter dik, kan ThermaSkirt plintverwarming in bijna alle bestaande gebouwen worden gemonteerd zonder ingrijpende aanpassingen.

Meer informatie? www.heatanddesign.nl 

Publicatiedatum: 11 oktober 2013

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties