HEAT&design

Partner

ThermaSkirt

HEAT&design uit Soesterberg is een groothandel gespecialiseerd in designradiatoren en plintverwarming. Door de vakkennis en de vooruitstrevende visie heeft HEAT&design zich de afgelopen jaren ontwikkeld als koploper in deze markt. Het leveringsprogramma omvat designradiatoren van bekende, maar ook onbekende merken. Naast designradiatoren neemt de populariteit van plintverwarming toe.

Profiel REGENCY OG

Vermogen

Toepassingen
Regency OG profiel is speciaal ontworpen voor toepassing in oudere en grotere gebouwen. Dit door het klassieke uiterlijk dat vaak met dit type gebouwen gepaard gaat, maar ook door het grotere vermogen door de vaak slechtere isolatiewaarden.
Dit profiel met een hoogte van 200mm heeft toepassingen in omgebouwde kerken, oude villaÂ’s, serres en andere bewoonbare ruimten met de vraag naar hogere vermogens voor verwarming.
Door het groter verwarmd oppervlakte is het ook perfect voor gebruik met nieuwe energiebronnen, afhankelijk van de uiteindelijke isolatiewaarden van de gerenoveerde woning.

 

Beschikbare kleuren

 

Systemen
The Regency OG is speciaal gemaakt om perfect te werken met nieuwe energiebronnen zoals warmtepompen en zonnepanelen. Zijn grotere oppervlakte betekent dat de warmte voldoende en gelijkmatig wordt verdeeld, ook met 40 ~ 45° C aanvoertemperatuur,
Dit houdt in dat bestaande gebouwen en woningen kunnen worden voorzien van warmtepompen of zonnepanelen zonder ingrijpende verbouwingen en/of structurele aanpassingen voor het aanleggen van bijvoorbeeld vloerverwarming.


Een proefstuk bestellen?
Kijk op de website voor de mogelijkheden.

 

 

Profiel DECO PR

Vermogen


Toepassingen
Het Deco PR profiel is het nieuwste en meest eenvoudige profiel met een uniek en zeer efficiënte methode voor montage. Het is speciaal ontworpen voor projecten waar kosten en eenvoud centraal staan, en/of een strak uiterlijk is gewenst. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw of zeer goed geïsoleerde gebouwen of woningen. Het is ideaal voor tussenwoningen en appartementen, vakantiehuizen, chalets en stacaravans. Het is ook ideaal voor montage plat op de vloer als een drempel bij glazen puien, schuifdeuren of openslaande deuren. Het kan worden geïntegreerd in de vloerbedekking. De strakke lijnen maken het ook geschikt voor kantoren, en er zijn versies beschikbaar met anti-bacteriële coatings voor in ziekenhuizen en klinieken.
Let op; kabels en draden kunnen alleen worden verborgen in het midden van de plint met het afneembare gedeelte. De onderste rand is niet geschikt voor het aanpassen aan ongelijke vloeren.

 

Beschikbare kleuren

 

 

 

Systemen
Door zijn kleine omvang en oppervlakte kan dit profiel niet altijd geschikt zijn voor gebruik met lage temperatuur verwarming systemen. Dit profiel is ideaal toe te passen met HR-ketels en goede isolatiewaarden.

 

Een proefstuk bestellen?
Kijk op de website voor de mogelijkheden.

 

 

Profiel URBAN LT

Vermogen


Toepassingen
Urban LT is het meest veelzijdige profiel, en vindt toepassing in zowel nieuwbouw als renovatie toepassingen. Het is te gebruiken in diverse types huizen en appartementen. Zijn zuivere lijnen maken het ook geschikt voor kantoren, restaurants, scholen en openbare gebouwen Een versie is beschikbaar met anti-bacteriële coating voor ziekenhuizen en klinieken.

 

Beschikbare kleuren

Systemen
Urban LT is met succes gebruikt in combinatie met warmtepompen en zonne-energie systemen. Het kleinere profiel maakt het een perfecte keuze bij nieuwbouw projecten met goede isolatiewaarden. Bij bestaande gebouwen moet een berekening uitwijzen of dit profiel kan worden gebruikt, of dat moet worden uitgeweken naar de grotere Regency OG.
Urban LT is het standaard type voor systemen met HR CV ketels en goede isolatiewaarden.

 

Een proefstuk bestellen?
Kijk op de website voor de mogelijkheden.

Productomschrijving


 

Wat is plintverwarming?

Radiatoren domineerden tot voor kort de markt, door hun eenvoud, snelle warmteafgifte en hun goede prijs. Recentelijk is echter vloerverwarming uitgegroeid tot een veel gekozen verwarming, omdat de meesten van ons liever niet de lelijke witte metalen gevaartes op de muur willen zien, die meestal ook op de verkeerde plaatsen zitten. Bovendien levert vloerverwarming meer comfort door de betere verdeling van de warmte en de stralingswarmte van de vloer. Vloerverwarming is echter minder effectief gebleken (en bewezen) onder vloeren van hout, laminaat en tapijt. Ook de trage reactie van vloerverwarming maakt het moeilijk om op korte termijn op de warmtebehoefte te reageren. Hoe kan je dus de eenvoud en snelheid van radiatoren combineren met het comfort en ruimtebesparing van vloerverwarming? Hoe kan je efficiënter met de energie omgaan, en niet alleen bij nieuwbouw, maar ook bij renovatie en verbouwing van bestaande bouw? Het antwoord: Thermaskirt® plintverwarming!

Hoe werkt ThermaSkirt plintverwarming?

ThermaSkirt® is een profiel van een hightech aluminium-legering die de plinten en radiatoren in één keer vervangt. Thermaskirt verdeelt de warmte snel en gelijkmatig over de gehele ruimte, op een laag niveau - net zoals vloerverwarming. Bovendien bevrijdt je de muur van radiatoren zodat je de ruimte maximaal kan gebruiken. ThermaSkirt® kan de kamer tot een comfortabel niveau verwarmen met een lagere bedrijfstemperatuur. Dit kan tot 25% op uw jaarlijkse stookkosten besparen en uw CO2 uitstoot aanzienlijk verminderen. ThermaSkirt® reageert in minuten op uw warmtevraag, ongeacht uw vloerafwerking. Met een dergelijke mate van controle over uw verwarmingssysteem kunt u deze gebruiken wanneer nodig en zo uw energierekening helpen verlagen, zonder in te leveren op comfort.
Ook nieuwe energiebronnen zoals zonnepanelen of warmtepompsystemen kunnen moeiteloos op  ThermaSkirt® plintverwarming worden aangesloten. Door de montage als plint van maar 2 centimeter dik kan ThermaSkirt® plintverwarming in bijna alle bestaande gebouwen worden gemonteerd zonder ingrijpende aanpassingen.

Voordelen

Welke andere voordelen heeft ThermaSkirt®?

Door het fraaie uiterlijk van ThermaSkirt® en door de keuze uit diverse profielen en kleuren, zult u blij zijn met het resultaat.
ThermaSkirt® is uitgevoerd met verwijderbare aansluitstrippen naar vloer en muur. Deze in kleur uitgevoerde strippen leveren u veel voordeel op; de bovenste strip kan worden verwijderd voor behangen en/of schilderen. Tevens vangt deze strip eventuele oneffenheden van de muur op. De onderste strip is te verwijderen voor het wegwerken van luidspreker- en datakabels. Ook deze strip is aan te passen op een niet geheel vlakke vloer.

 

Waarom is ThermaSkirt beter dan een radiator?

Omdat ThermaSkirt de kamer rondom en op laag niveau verwarmt, krijgt u geen tocht en warme of koude plekken zoals veroorzaakt door convectie (beweging van de lucht) van radiatoren. Warme lucht stijgt tot onder het plafond en koelt vervolgens af. Dit betekent dat radiatoren de warmte eerst tot het plafond moeten brengen voordat de warmte op leefniveau wordt ervaren. Deze eigenschap vereist dat de vermogens van radiatoren tot 30% groter zijn dan het vermogen dat daadwerkelijk nodig is om de ruimte te verwarmen.

 

Testen bewijzen dat Thermaskirt efficiënter is dan een radiator 

In een onafhankelijke vergelijkende test, uitgevoerd door BSRIA (Building Services Research and Information Association, Engeland) werd een testruimte achtereenvolgens met een radiator en met Thermaskirt® plintverwarming verwarmd. Uit de test bleek dat Thermaskirt de ruimte het meest egaal (±1.3°C verschil) verwarmde en met een hogere gemiddelde temperatuur (20,2°C), bij hetzelfde vermogen, als de radiator. De ruimte had bij verwarming met de radiator een temperatuurverschil van maar liefst 13°C en een gemiddelde temperatuur van 18,2°C.
Thermaskirt zorgt voor een 13% efficiënter energie-gebruik vergeleken met de radiator. In werkelijkheid is dit zelfs meer, omdat voor het compenseren van de koude plekken veroorzaakt door de luchtstromingen van de radiator, de thermostaat door de gebruiker hoger wordt gezet. Elke graad hoger zorgt voor 7% meer energieverbruik


ThermaSkirt ® werkt met elke vloerafwerking

Er is geen twijfel dat vloerverwarming goed werkt onder harde, en goed geleidende oppervlakken zoals tegels en marmer. Niet elke ruimte wordt echter voorzien van deze vloerafwerking. De prestaties van vloerverwarming worden serieus minder als er een houten vloer, laminaat of tapijt aanwezig is. Bij een gebouw met houten balken en vloeren is het vaak onbegonnen werk om vloerverwarming toe te passen.

Bovendien is het bekend dat vloerverwarming een 'traag' systeem is, veroorzaakt door haar thermische massa, en dus continu moet worden verwarmd. In het geval van een plotselinge verandering van de buitentemperatuur kan het systeem hier niet snel en adequaat op reageren. Zelfs niet met de meest geavanceerde en/of weersafhankelijke regelsystemen.

MEER VAN DIT BEDRIJF

Indivi New

Designradiator speciaal voor de keuken. In wit of zwart glas. U kunt d...

Retto electrisch

Stijlvolle strak vorm gegeven handdoek radiator designradiator voor de...