Voordelen van spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een slimme verbetering van je huis: de warmte blijft in huis, je hebt een lagere energierekening en het is goed voor het milieu.

Kostenbesparing bij spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een goedkope manier om de buitenmuur van je woning goed te isoleren.

Door het laten isoleren van uw spouwmuren kunt u -afhankelijk van het soort woning, de afmetingen van de woning en het soort isolatiemateriaal - ongeveer tussen de € 350 en € 1.050 per jaar besparen op uw stookkosten. Oude spouwmuurisolatie verwijderen: Als je oud isolatiemateriaal eerst wilt verwijderen omdat het bijvoorbeeld niet geschikt is voor jouw type huis dan komen daar uiteraard extra kosten bij kijken. Spouwmuurisolatie is één van deze doeleinden, de hoge isolerende waarde in combinatie met de goede praktische bruikbaarheid maken deze parels een unieke isolator voor uw spouwmuren. De prijs varieert afhankelijk van het type isolatiemateriaal (glaswol, steenwol, isolatiekorrels, PUR schuim) en het totale oppervlakte voor de spouwmuurisolatie.

Spouwmuurisolatie is een goedkope manier om de buitenmuur van je woning goed te isoleren. Uw huis isoleren d.m.v. bijvoorbeeld spouwmuurisolatie heeft meerdere voordelen: Allereerst zorgt spouwmuurisolatie voor meer comfort in uw woning. Spouwmuurisolatie is een eenvoudige en relatief goedkope manier om je huis te isoleren en zorgt voor een vermindering van ongeveer 30% van je stookkosten.

Ben jij ook van plan om de spouwmuur van je huis te laten isoleren, maar zou je graag eerst een goed beeld willen hebben van de gemiddelde kosten die hieraan verbonden is? Er is eigenlijk maar één spouwmuurisolatiemethode voor bestaande woningen en dat is door een isolatiemateriaal onder hoge druk uw spouwmuur in te spuiten. De prijs van het aanbrengen van spouwmuurisolatie is afhankelijk van het type woning, de oppervlakte van de te isoleren muren en de breedte van de spouw.

Deze methode zit qua investering tussen spouwmuur- (relatief goedkoop) en buitenmuurisolatie (relatief duur) in. Indien de woning geen spouwmuur heeft en de buitengevel niet mag worden aangepast is dit de enige oplossing om uw gevel te isoleren. Met 2 richtlijnen kunt u vaststellen of uw woning spouwmuren en/of spouwmuurisolatie heeft: de muurdikte en het bouwjaar van uw woning: De terugverdientijd voor spouwmuurisolatie met glaswol, EPS of PUR bedraagt gemiddeld 3 tot 4 jaar.

Spouwmuurisolatie is een gemakkelijke en relatief goedkope manier om uw muren te isoleren. Zoals we hierboven al besproken hebben is het lastig om van te voren een goede schatting te geven voor de prijs spouwmuurisolatie. Zo kunnen wij de oude spouwmuurisolatie verwijderen en de muur weer opnieuw isoleren met hoogwaardig isolatiemateriaal.

Milieubewust met spouwmuurisolatie

Woningen die totaal niet geïsoleerd waren besparen na het aanbrengen van goede spouwmuurisolatie in vergelijking per jaar natuurlijk meer dan woningen waar er al wel (een slecht type) isolatiemateriaal was aangebracht. Spouwmuurisolatie biedt vele voordelen waarvan de besparing van de stookkosten één van de voornaamste is. Het isoleren maakt een woning energiezuinig wat goed is voor de portemonnee en het milieu. Spouwmuurisolatie is een slimme verbetering van je huis: je hebt een lagere energierekening, de warmte blijft in huis en het is goed voor het milieu. Spouwmuurisolatie is één van deze doeleinden, de hoge isolerende waarde in combinatie met de goede praktische bruikbaarheid maken deze parels een unieke isolator voor uw spouwmuren.

Tegenwoordig is de verbeterde spouwmuurisolatie een slimme oplossing om op je energierekening te besparen en om ervoor te zorgen dat je huis goed geïsoleerd is. Door de spouwmuur te isoleren met isolatiemateriaal, wordt dit warmteverlies voorkomen met een significante energiebesparing en kostenbesparing als gevolg. Een een deel van deze woningen is daarna alsnog geïsoleerd (na-isolatie): met spouwmuurisolatie of met isolatie aan de binnen- of buitenkant van de buitengevel.

Spouwmuurisolatie is een oplossing voor warmte- en energieverlies van woningen, kantoren en andere panden. Tenzij u binnen 2 jaar verhuisd is spouwmuur isoleren altijd een goede investering. Spouwmuurisolatie zorgt voor lagere energiekosten, meer wooncomfort, en goed voor het milieu.

Spouwmuurisolatie is de voordeligste methode van gevelisolatie omdat de kosten laag en de jaarlijkse besparingen hoog zijn. Woningen met een bouwjaar tussen 1920 en 1974 zijn meestal erg geschikt voor spouwmuurisolatie. Spouwmuurisolatie levert je snel lagere energiekosten op, het geeft meer wooncomfort en je draagt ook nog bij aan een beter milieu.

Zorg voor een hogere waarde van uw huis met spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is tegenwoordig, vanwege de techniek verbetering, een relatief goedkope manier om de isolatiewaarde van uw woning te verbeteren. Een goede spouwmuurisolatie voorkomt vochtproblemen. Spouwmuurisolatie is een slimme verbetering van je huis

Woningen die totaal niet geïsoleerd waren besparen na het aanbrengen van goede spouwmuurisolatie in vergelijking per jaar natuurlijk meer dan woningen waar er al wel (een slecht type) isolatiemateriaal was aangebracht. Bij spouwmuurisolatie wordt de loze ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van een woning opgevuld met isolatiemateriaal. Spouwmuurisolatie levert het hoogste rendement van alle isolatiemethoden op doordat bij de meeste gebouwen het aantal vierkante meters buitenmuur, die van ramen, deuren, daken en vloeren overtreft een spouwmuur die met HR Termoparels is gevuld levert al vlug een aantrekkelijke besparing op van de energiekosten en het woon- en werkcomfort wordt enorm verbeterd doordat het in huis behaaglijker wordt. Spouwmuurisolatie is één van deze doeleinden, de hoge isolerende waarde in combinatie met de goede praktische bruikbaarheid maken deze parels een unieke isolator voor uw spouwmuren.

Er zijn woningen die het meest geschikt zijn voor spouwmuurisolatie parels, anderen zijn beter af bij een spouwmuurisolatie met vlokken (glaswol). Doordat de kosten voor een verbouwing of het plaatsen van een nieuwe badkamer of keuken niet meer worden gedekt door de hypotheek, zijn veel kopers op zoek naar een huis waar ze niet meer zoveel aan hoeven te doen. Het blijkt dus dat je van de investeringskosten voor een verbouwing van badkamer en/of keuken je maar 50% (of zelfs minder) terugziet in een waardevermeerdering van je woning.

Net zoals een verbouwing, nieuwe badkamer of CV-ketel uw huis aantrekkelijker maakt voor kopers, zo zijn zonnepanelen ook een waardevolle toevoeging aan uw woning. Bij spouwmuurisolatie wordt de ruimte tussen de muren (gedeeltelijk) volgespoten met isolerend materiaal. Dan is de kans groot dat uw woning niet goed geïsoleerd is. Spouwmuurisolatie is dan het antwoord om weer van uw huis te genieten.

Interessante links