Vloerisolatie

Het Nederlandse bedrijf TONZON heeft een systeem ontwikkeld waardoor begane grondvloeren op een passieve manier warmer worden dan de luchtlaag erboven.  

Kunstmatige warmte

Passief omdat geen kunstmatige warmte wordt toegevoerd.

In Nederland staan vele mooie huizen die vaak vol staan met dure spullen, maar de bewoners gaan in de winter vaak nog met koude voeten naar bed. Dat is al lang niet meer nodig. Het Nederlandse bedrijf TONZON heeft een systeem ontwikkeld waardoor begane grondvloeren op een passieve manier nog warmer worden dan de luchtlaag erboven. Passief omdat geen kunstmatige warmte wordt toegevoerd.

Met infraroodfoto’s laat Tonzon het spectaculaire effect op de vloertemperatuur zien. Wanneer slechts een deel van de vloer wordt behandeld, ontstaan warme plekken die met blote handen/voeten gevoeld kunnen worden en altijd warmer dan zijn de rest van de vloer, zelfs wanneer niet wordt verwarmd. Het systeem biedt naast een aangenamer wooncomfort tevens een forse energiebesparing en een gezonder binnenmilieu. De vloer is altijd warmer en droger, ook langs de randen en onder de meubels. Daardoor daalt de behoefte aan aanvullende warmte en krijgen huisstofmijten nauwelijks nog een kans. De werking berust op TONZON Thermoskussens, die onder tegen de vloer worden aangebracht. Deze Nederlandse uitvinding voorkomt de uitwisseling van warmtestraling tussen de onderkant van de vloer enerzijds en de kruipruimtebodem en de koudere funderingsmuren anderzijds. Het warmteverlies naar beneden wordt vrijwel volledig geblokkeerd. De vloer kan nu de stralingswarmte die het van het plafond ontvangt zodanig accumuleren dat het de lucht erboven gaat opwarmen. Er ontstaat een zeer gelijkmatige en comfortabel binnenklimaat dat vergelijkbaar is met dat van een etagewoning.

Hoewel de werkelijke waarde nog hoger ligt, mag aan deze unieke uitvinding bij de bepaling van de EPC en het Energielabel Rc=3,80 m²K/W worden toegekend. Dit is zeer hoog in vergelijking met de andere gangbare systemen, die nu op de markt zijn. Ook bewoners van nieuwere woningen waarbij de vloer bij de bouw al wel is geïsoleerd, beklagen zich vaak nog over de lage temperatuur van de vloer. Ook bij deze woningen is het effect van de Thermoskussens nog goed merkbaar. Bij vloeren met vloerverwarming is het systeem helemaal super rendabel. Enerzijds omdat naar onderen bijna geen warmte meer verloren gaat, anderzijds omdat de vloerverwarming eindelijk goed geregeld kan worden. De thermostaat kan ’s avonds al rond 9 uur worden teruggezet en toch is de vloer ’s ochtends weer zeer snel opgewarmd. Wordt het systeem uitgevoerd door een handige doe-het-zelver dan zijn de materiaalkosten al binnen anderhalve winter terugverdiend. Laat u het uitvoeren door een partner van TONZON dan duurt het wat langer, maar u geniet al direct van een sterk verbeterd wooncomfort.

Andere unieke uitvindingen

Iedereen kent de radiatorfolie die op de muur achter de radiator werd geplakt. Deze producten laten vaak voortdurend los en het ziet er slordig uit. TONZON is de uitvinder van een HR-folie die niet op de muur, maar op de achterkant van de radiator zelf wordt aangebracht en jaar in jaar uit keurig op zijn plaats blijft. Deze oplossing is veel effectiever en bovendien fraaier omdat de folie onzichtbaar zijn energiebesparend werk doet. Alle warmte die de radiator afgeeft, komt nu ten goede aan de binnenruimte. De buitenmuur wordt niet meer opgewarmd. De folie kan worden aangebracht zonder de radiator van de kant te halen dankzij een eenvoudig trucje (zie het flmpje op www.tonzon.nl). Deze Nederlandse uitvinding is het meest milieu-effectieve product ter wereld. De energie die nodig is voor grondstof, productie, verpakking, transport en applicatie al binnen enkele winterdagen terugverdiend. Omdat het product onzichtbaar zijn werk doet, is het ook zeer geschikt voor utiliteitsgebouwen, scholen, gemeentehuizen, ziekenhuizen ed.

Wand- en dakisolatie

Voor het isoleren van massieve muren heeft TONZON een systeem ontwikkeld waarbij met minder ruimteverlies meer isolatiewaarde kan worden opgebouwd dan met andere isolatiematerialen mogelijk is. Dit principe is ook toepasbaar bij daken. Geen enkele isolatie weert zo goed de brandende zomerhitte als TONZON Dakisolatie. Wie nog een ligbad gaat (laat) plaatsen moet niet vergeten TONZON Badisolatie toe te passen. Daarmee wordt het bad geïsoleerd als een thermosfes. Dat scheelt bij het vullen ongeveer 30% en het water blijft meer dan een uur op temperatuur.

Meer informatie

Voor een offerte aanvraag of voor meer informatie bezoek ook eens onze website: www.tonzon.nl

Profielfoto van TONZON BV
TONZON BV
Ir. Schiffstraat 220, 7547 RD  Enschede