TONZON muurisolatie

TONZON muurisolatie: de lucht wordt opgesloten tussen twee reflecterende lagen en vormt zo een goed isolerende deken.

TONZON Thermossheets muurisolatie

Met TONZON Thermossheets krijgt je voorzetwand dezelfde isolatiewaarde met minder ruimteverlies en tegen lagere kosten. De muurisolatie kent hetzelfde principe als alle TONZON materialen: de lucht wordt opgesloten tussen twee reflecterende lagen en vormt zo een goed isolerende deken.

De kosten zijn aanmerkelijk lager dan andere muur isolatiesystemen omdat de Thermossheets relatief goedkoop zijn. Ook is er voor de muur isolatie constructie minder hout nodig omdat we zogenaamde koudebrug-onderbrekers gebruiken. Dit zijn blokjes drukvast isolatiemateriaal waarvan de warmtegeleiding 4 tot 6 keer lager is dan die van hout. Je maakt zo een voorzetwand die thermisch en akoestisch 'zweeft' van de buitenmuur en je veel energie bespaart.

Je kunt het TONZON muurisolatiesysteem gebruiken bij eensteensmuren, maar ook bij het isoleren van een spouwmuur aan de binnenkant. De terugverdientijd van de Thermossheets ligt tussen de 1,5 en de drie jaar, afhankelijk van de isolatiewaarde die je kiest. Bereken zelf hier je isolatiewaarde: Online Calculator.

Warmte-isolatie

Je kunt zelf bepalen hoe hoog je de isolatiewaarde wilt hebben. De waarde wordt namelijk bepaald door het aantal luchtlaagjes dat met de Thermossheet van elkaar wordt gescheiden. Hoe meer luchtlagen hoe hoger de muurisolatie waarde. Je moet minimaal twee luchtlagen met twee thermossheets gebruiken. Gebruik je minder dan bestaat de kans dat de muur kouder is dan het dubbelglas, waardoor eventuele condensatie onzichtbaar op de muren neerslaat. Condensatie die je beter zichtbaar op je ramen kunt hebben, zodat je weet dat je wat meer moet luchten. Onderstaand de isolatiewaarden die je met muurisolatie kunt bereiken en de terugverdientijd.

Geluidsisolatie

Luchtlekken in de constructie zijn een belangrijke bron van geluidsoverdracht. Met het TONZON muurisolatie Thermossheet kun je een constructie perfect luchtdicht afsluiten. Wij leveren het muur isolatiemateriaal op vrijwel onbeperkte lengte- en breedtematen. Met de meegeleverde lijm op waterbasis kun je de randen op de omliggende constructie plakken. Zo ontstaat een perfecte luchtdichte isolatielaag.

Als je ervoor zorgt dat de latten en gipsplaten (net ) geen contact maken met de omliggende muurisolatie constructie, worden geluiden van buiten ook niet doorgegeven. In de praktijk blijkt de geluidswering van deze constructies onder normale omstandigheden (verkeerslawaai) meer dan voldoende te zijn.

Meer informatie

Voor een offerte aanvraag of voor meer informatie bezoek ook eens onze website: www.tonzon.nl

Profielfoto van TONZON BV
TONZON BV
Ir. Schiffstraat 220, 7547 RD  Enschede