Foto: energieleverancier-voordeliger-voor-jou

Waarom regelmatig overstappen van energieleverancier voordeliger is voor jou

Veel mensen blijven jarenlang bij dezelfde energieleverancier zitten zonder te kijken of ze bij een andere leverancier goedkoper uit kunnen zijn.

Dit is zonde omdat dit je veel geld kan besparen. Energieleveranciers bieden hoge cashbacks en cadeaus aan nieuwe klanten. Maar hoe vind je deze energie aanbiedingen en waarop moet je letten bij het overstappen?

Waarom zou ik overstappen?

De voornaamste reden om regelmatig over te stappen van energieleverancier is dat je uiteindelijk goedkoper uit bent dan wanneer je bij dezelfde blijft. Als je langere tijd bij een energieleverancier zit dan wordt je contract veranderd in een variabel contract. Hierbij zijn de leveringstarieven altijd hoger dan bij een vast energiecontract.

De cashbacks die je kan krijgen bij een nieuwe leverancier kan je honderden euro’s schelen. Energieleverancier geven ook bij hun aanbiedingen vaak cadeaus weg zoals een nieuwe game console of een tegoedbon ter waarde van € 150. Deze energie aanbiedingen zijn alleen voor nieuwe klanten, wat nog meer reden geeft om over te stappen van je huidige leverancier.

Hoe vind ik online de laatste energie aanbiedingen?

Er zijn veel verschillende energieleveranciers in Nederland waardoor het soms lastig is om overzichtelijk te zien welke energie aanbiedingen er momenteel zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig online verschillende vergelijkingswebsites waar je alle energie aanbiedingen met elkaar kan vergelijken. Deze vergelijkingswebsites kijken naar jouw energie en gas verbruik om een overzicht te maken van alle beschikbare energie aanbiedingen bij jou in de buurt.

Waar moet je op letten bij het overstappen?

Als je gaat overstappen van energieleverancier dan is het belangrijk dat je eerst een aantal zaken controleert. De belangrijkste is om eerst te checken wat de einddatum is van je contrac. Loopt je huidige contract binnen 2 maanden af? Dan kan je met een gerust hart overstappen. Hiermee voorkom je een overstapboete.

Bekijk ook altijd de looptijd van je nieuwe contract. Het is verstandiger om voor een 1-jarig contract te kiezen dan een contract van 3 jaar. Als je een 1-jarig contract neemt kun je het volgende jaar weer gebruik maken van de aanbiedingen die energieleveranciers bieden aan nieuwe klanten.

Ga je verhuizen en wil je overstappen van energieleverancier? Bekijk dan goed wat de energie en gastarieven zijn op je nieuwe adres. Deze kunnen hoger of lager zijn dan de tarieven die je momenteel op je huidige adres hebt.

Bekijk een overzicht van alle energie aanbiedingen

Reacties