Foto: 256468

CV ketelcrisis gemakkelijk te voorkomen

Met kou wil iedereen er warmpjes bijzitten.

Met kou wil iedereen er warmpjes bijzitten.

Om er zeker van te zijn dat de centrale verwarming goed blijft functioneren, is een jaarlijkse controlebeurt door een UNETO-VNI installateur belangrijk. Een optimaal functionerende CV-ketel is veilig, bespaart energiekosten en levert een optimaal comfort.

Gecontroleerd

Op een CV-ketelcrisis bij strenge vorst zit niemand te wachten. Toch komt het regelmatig voor dat een CV-ketel er juist midden in de winter de brui aan geeft. Bijna altijd is een gebrek aan onderhoud de oorzaak van de problemen. Zo'n crisis is dan ook heel gemakkelijk te voorkomen door de CV-ketel jaarlijks te laten controleren. UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie van erkende en vakbekwame installatiebedrijven, voert een speciale actie om u te herinneren aan het noodzakelijke onderhoud van uw CV-ketel. De UNETO-VNI-installateur plakt na het onderhoud de sticker Gecontroleerd op uw CV-ketel. Daardoor weet u dat u het komende seizoen weer kunt vertrouwen op uw verwarming. Daarnaast is de sticker een geheugensteuntje voor de onderhoudsbeurt van volgend jaar. Met de meeste installateurs kunt u overigens ook een onderhoudscontract afsluiten. U hebt dan geen omkijken meer naar het onderhoud van de CV-ketel, omdat de installateur zich op eigen initiatief meldt voor de jaarlijkse controle.

Veiligheid en energiebesparing

De installateur die uw CV-ketel installeert, heeft vóór alles oog voor de veiligheid van u en uw gezin. Behalve het toestelonderhoud kunt u bijvoorbeeld ook afspraken maken voor een controle van de gehele installatie. Tijdens de controle- en onderhoudsbeurt besteedt de UNETO-VNI-installateur ook aandacht aan de afstelling van de CV-ketel. Een goed afgestelde ketel levert u meer comfort op en verbruikt bovendien minder energie. Een makkelijke manier om energie en geld te besparen.

15 jaar

Een CV-ketel heeft normaal gesproken een technische levensduur van zo'n 15 jaar. Is uw ketel aan vervanging toe, dan kunt u het beste kiezen voor een HR-ketel. Een HR-ketel levert méér rendement op dan een VR-ketel. Anders gezegd: een HR-ketel haalt méér warmte uit dezelfde hoeveelheid gas. De HR-ketel doet dat vooral door de condensatiewarmte uit de waterdamp van de rookgassen terug te winnen en opnieuw te gebruiken.

Meer weten?

Informatie over onderhoud en handige tips voor een comfortabel gebruik van uw cv-ketel zijn te vinden op www.eenwintervolzomer.nl.

Reacties