Foto: 2021/Voordelen-van-een-nieuwe-cv-ketel.jpg

De voordelen van een nieuwe cv-ketel

Benieuwd naar de voordelen van een nieuwe cv-ketel? In dit artikel leggen wij de voordelen van het vervangen van je cv-ketel uit!

De meeste mensen vervangen hun cv-ketel pas op het moment dat hun oude cv-ketel niet meer naar behoren werkt. En alhoewel dat een logische gedachte is zijn er toch een aantal voordelen verbonden aan het vroegtijdig vervangen van je cv-ketel.

Kostenbesparend

Allereerst kan het vervangen van je cv-ketel enorm kostenbesparend zijn. Veel van de huidige woningen in Nederland hebben een verouderde cv-ketel. Het nadeel van oudere cv-ketels zijn de kosten van het onderhoud. Ook zijn nieuwe cv-ketels door nieuwe technologieën en onderdelen vaak een stuk zuiniger.

Milieuvriendelijkheid

Tegenwoordig staat milieuvriendelijkheid gelukkig hoog in het vaandel. Verouderde cv-ketels zijn vaak niet milieuvriendelijk. Door het vervangen van je cv-ketel kun je dus zowel op de kosten besparen als een bijdrage leveren aan het milieu. Dit brengt ons meteen op het volgende punt.

Een beter energielabel

Sinds 2015 is het verplicht dat elk huis, dus zowel huur- als koopwoningen, een energielabel hebben. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig je woning is. Een bijkomend voordeel heeft te maken met de kosten: door een nieuwe cv-ketel ben je vaak een stuk minder kwijt aan de elektriciteits- en gaskosten.

De waarde van het huis

Het energielabel van je woning is een belangrijke factor binnen de waarde van je huis. Een nieuwe cv-ketel zal de hoogte van de waarde van je woning kunnen verhogen. Een beter energielabel en daarmee milieuvriendelijker wonen is vaak een belangrijke overweging wanneer mensen besluiten een nieuwe woning te kopen of huren. Het vervangen van je cv-ketel kan hier zeker aan bijdragen.

Technologie

Ook is een nieuwe cv-ketel ook een stuk indrukwekkender voor het huis. De nieuwste ketels zijn efficiënter dan ooit en zijn soms zelfs te bedienen met een smartphone. Dit soort functies zijn zeer aantrekkelijk en kunnen de waarde van het huis verhogen. Nieuwe cv-ketels verwarmen je woning daarnaast ook vaak een stuk sneller. Daardoor kan je ook sneller genieten van een warme douche, waarmee je ook weer bespaart op de kosten van water. Sommige cv-ketels kan je besturen met je smartphone: Zo kan je bijvoorbeeld een melding krijgen wanneer er een defect is binnen de ketel of kun je gemakkelijk de waterdruk lager zetten.

Conclusie

De aanschaf van een nieuwe cv-ketel is vaak een twijfelgeval gezien de prijzen, maar de besparing die het kan oplevert, zowel binnen de waarde van je woning als verbruik en onderhoud, zorgt ervoor dat je de cv-ketel binnen een paar jaar terug verdiend hebt.

Wist je trouwens dat het inhuren van een specialist helemaal niet veel hoeft te kosten? Je vindt snel en eenvoudig een cv ketel monteur op cv-ketelgids.nl. Op deze website lees je alles over cv-ketels, verwarming en radiatoren.

Reacties