Profielfoto van Digitalness
Digitalness
Delta 1E, 6825ML Arnhem
maandag
Op afspraak -
dinsdag
Op afspraak -
woensdag
Op afspraak -
donderdag
Op afspraak -
vrijdag
Op afspraak -
zaterdag
Op afspraak -
zondag
Gesloten

Totale woning verduurzamen - hoe gaat dit in zijn werk?

Het duurzaam maken van je huis is een lastige opgave. Met welke maatregelen wordt je woning nou echt duurzaam? Lees hoe Frank & Annemieke dit hebben gedaan:

FRANK EN ANNEMIEKE AAN HET WOORD

““Door inzicht in ons energieverbruik ten opzichte van vergelijkbare woningen, zijn we na gaan denken over verduurzaming van onze woning”” 

Frank was online op zoek naar een partij om hem te helpen bij de verduurzaming van zijn woning. Via via kwam hij bij Energy Architects terecht. Doordat de aanvraag van Frank tijdens corona was, moesten we veel dingen digitaal afstemmen. Dit is verder helemaal goed verlopen en sinds kort kunnen Frank en Annemieke genieten van hun toekomstbestendige en vooral duurzame woning. 

WAT WAS JULLIE BEWEEGREDEN OM JE WONING TE VERDUURZAMEN?

“Directe aanleiding voor ons was het inzicht dat onze energieleverancier Greenchoice bood. Door ons verbruik te vergelijken met anderen wisten we dat we iets aan ons huidige energieverbruik moesten doen! Door onze woning te verduurzamen dragen we ons steentje bij om de klimaatverandering tegen te gaan. Daarnaast reduceren we er natuurlijk flink onze maandelijkse energielasten mee...”

VOOR WELKE MAATREGELEN HEBBEN JULLIE GEKOZEN EN WAAROM?

“In de tuin hebben we gekozen voor een groendak in combinatie met zonnepanelen. Het ziet er mooi uit, het koelt onze uitbouw nog eens extra in de zomer en het komt de efficiëntie van de zonnepanelen ten goede. Bovendien komen op het groendak insecten en bijen af, een mooi gezicht en goed voor de voedselvoorziening.”

Zonnenpanel met groendak

“Daarnaast hadden we in het verleden regelmatig last van kou en tocht in de winter. Ook onze energierekening was fors. Om het gasverbruik sterk te verlagen, hebben we daarom gekozen om onze woning, die tot dusver matig geïsoleerd was, extra na te isoleren door middel van spouwmuur en vloerisolatie. Daarnaast zijn we bijna van het gas af met een hybride warmtepomp. De bestaande ketel was aan vervanging toe waardoor we deze konden wisselen voor een lucht/water warmtepomp i.c.m. een cv-ketel. Deze slimme hybride oplossing zorgt voor duurzame ruimteverwarming en warm tapwater, het hele jaar door. Hiermee kunnen we 40 - 60% op gas besparen! Om de warmtepomp zo efficiënt mogelijk te laten verwarmen, hebben we ook ventilator radiatoren laten plaatsen i.c.m. waterzijdig inregelen van het hele systeem. Bij het waterzijdig inregelen werd ontdekt dat er een fout zat in de aansluiting van onze radiatoren. Door dit aan te pakken wordt een significante verbetering in efficiëntie behaald ten opzichte van de bestaande situatie. Een betere doorstroming van het water in de radiatoren en de lucht tussen de radiatoren verbetert de afgifte en zorgt voor een efficiënt systeem.”

Wil jij ook weten hoeveel je jaarlijks kan besparen op je energierekening? Doe geheel vrijblijvend een bespaarcheck

ZIJN ER OOK ZAKEN ANDERS GEGAAN DAN JULLIE VERWACHT HADDEN?

“Er lopen natuurlijk altijd dingen anders dan verwacht, zo ook bij onze verbouwing. Het isoleren van de spouwmuur ging veel sneller dan verwacht en de afwerking was ook erg netjes. Ook het groendak met de zonnepanelen is erg mooi geworden! De afwerking van de warmtepomp boven op zolder evenals het kabeltraject had wel wat netter gekund. Dit hebben we ook als feedback terug gegeven.”

ZIJN JULLIE TEVREDEN MET HET GELEVERDE WERK EN HET RESULTAAT? 

“We zijn erg blij met het resultaat en de totale service die Energy Architects heeft geboden. Joost van Energy Architects heeft ons erg fijn geholpen met het Advies op Maat. Tijdens de uitvoering komen er toch wel veel mensen over de vloer en dit kost best even wat tijd, maar het contact en de planning verliep duidelijk en het was fijn dat Erik van Energy Architects regelmatig aanwezig was tijdens de werkzaamheden. Wij geven de service en het resultaat een 8,5 en wij raden dit zeker aan bij anderen!”

Jouw huis duurzaam maken? 

Wil jij net als Frank & Annemieke ook je woning verduurzamen en ben je op zoek naar een totaaloplossing? Bij Energy Architects helpen je graag verder.

Plan een gratis adviesgesprek met ons in of bekijk eerst onze website!