Hoe verduurzaam ik mijn nieuwe woning?

Steeds meer mensen verduurzamen hun woning

12 Augustus 2021

Het vinden van een nieuwe woning is in deze tijd zeker niet makkelijk. Wanneer je dan eenmaal in je nieuwe stulpje zit, is het tijd om al jouw wensen in je huis te verwerken zodat het echt jouw droomwoning wordt. Duurzaamheid speelt hier anno 2021 uiteraard een grote rol in. 

Steeds meer mensen verduurzamen hun woning
Het verduurzamen van woningen is een echte trend aangezien steeds meer mensen zich hiermee bezighouden. Wanneer je bijdraagt aan een duurzaam milieu, draag je tegelijkertijd mee aan een duurzame toekomst. Hierdoor kun je zorgeloos wonen. Je bent ook zeker niet de enige die zijn of haar woning wil verduurzamen. Er is namelijk een trend gaande in Nederland omtrent het verduurzamen van woningen. In 2020 werd er bijvoorbeeld 24% meer duurzame energie opgewekt dan het jaar ervoor. Deze groei staat gelijk aan de energiebehoefte van 300.000 Nederlanders. Dat veel mensen steeds meer duurzame energie opwekken is niet gek. Het opwekken van je eigen duurzame energie kent namelijk veel voordelen. Naast dat je bijdraagt aan een duurzame leefomgeving, bespaar je ook vaak op de energierekening. Dat steeds meer mensen duurzame energie opwekken heeft ook te maken met het feit dat mensen alternatieven zoeken voor aardgas. In 2050 moeten alle woningen in Nederland namelijk aardgasvrij zijn. 

Verschillende opties
De technologie omtrent duurzaamheid en innovatie ontwikkelt zich in een stroomversnelling. Er komen steeds meer en betere opties op de markt om jouw huis te verduurzamen. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van een warmtepomp of een hr-ketel in plaats van een oudere vr-ketel of het laten installeren van zonnepanelen. Hoewel wij deze opties eigenlijk al een aantal jaren kennen is het goed om te weten dat de technologie steeds beter wordt wat in de praktijk velen voordelen met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen met meer vermogen waardoor je meer energie kunt opwekken, maar ook het feit dat bepaalde energieproducten langer meegaan door verbeterde technologieën. 

Zonnepanelen
Zoals hierboven al benoemd werd, is het laten installeren van zonnepanelen ook een uitstekende optie om een woning te verduurzamen. In Nederland hebben namelijk maar liefst 1 op de 8 woningen zonnepanelen op het dak liggen. Dit kan te maken hebben met de interessante btw-regeling van de overheid. Bij het aanschaffen van zonnepanelen kun je namelijk het btw-bedrag terugkrijgen. Zo stimuleert de overheid Nederlandse burgers om hun woningen duurzamer te maken. 

Feenstra biedt zonnepanelen aan in pakketten waarbij de installatie inbegrepen is. Deze pakketten geven je een duidelijk kostenplaatje waardoor je weet dat er geen extra kosten bijkomen.

Reacties