Foto: Verhuizing

Voorbereiden op verhuizen

met deze tips ben je klaar voor de speciale dag

Peter 31 Oktober 2023

Is het bod op jouw droomhuis geaccepteerd en krijg je binnenkort de sleutel? Dan staat er een spannende periode op je te wachten, want verhuizen brengt een boel geregel met zich mee. Hoe je je kunt voorbereiden op de verhuisdag, zetten we hieronder voor je op een rij.

1. Regel alvast een verhuisbedrijf of doe het zelf

Als je gaat verhuizen, is dat meer dan alleen het verplaatsen van een aantal verhuisdozen. Je hebt namelijk altijd meer spullen verzameld dan dat je in eerste instantie gedacht had. Denk ook maar eens aan al je kerstspullen, de spullen die op zolder zijn opgeslagen en al je oude fotoboeken. Die wil je natuurlijk niet weggooien, dus moeten ze ook zeker mee naar de nieuwe woning. Al deze spullen bij elkaar nemen behoorlijk wat ruimte in beslag en natuurlijk ook tijd om het te verplaatsen. 

Je kunt natuurlijk ook overwegen om deze klus uit handen te geven. Het is een goede tip om een verhuisbedrijf in te schakelen, vooral als je zelf niet de middelen hebt om jouw complete inboedel van A naar B te brengen. Een verhuisbedrijf zorgt ervoor dat alle spullen vervoerd worden op een nette manier. Neem daarom zeker een kijkje bij verhuisbedrijf Utrecht en ontdek zelf wat de mogelijkheden zijn.

2. Spullen (ver)kopen

Stel je voor: je gaat verhuizen naar een kleinere woning. Vraag jezelf dan af of al jouw huidige spullen met jou mee kunnen naar de nieuwe woning. Als dat niet het geval is, is het een goede tip om een aantal spullen te verkopen. Doe de spullen weg waar je niet meer blij van wordt of waar je op bent uitgekeken, zodat je meer ruimte over houdt in jouw nieuwe stulpje. Bovendien kun je hier ook weer een leuk zakcentje aan verdienen, en je maakt er een ander gelukkig mee: win-win!

Het kan natuurlijk ook zijn dat je naar een grotere woning gaat verhuizen. In dat geval kan het zijn dat jouw huidige meubels niet meer mooi tot hun recht komen in een grotere ruimte. Als je op zoek moet gaan naar andere meubels, houd er dan rekening mee dat je dit op tijd hebt geregeld voor de verhuisdag. Zo kunnen de nieuwe meubels eenvoudig mee met de verhuiswagen, zodat je op het moment van verhuizen in een keer jouw nieuwe woning kunt inrichten.

3. Regel verhuisdozen en sorteer de spullen

Als je het verhuisbedrijf hebt ingeschakeld - of als je hebt besloten om zelf te gaan verhuizen - kan het inpakken beginnen. Het is belangrijk om genoeg verhuisdozen te regelen. Deze kun je aanschaffen, maar je kunt ook kiezen voor de duurzame optie door de verhuisdozen te huren of te lenen van iemand. Als je eenmaal de verhuisdozen hebt geregeld, kun je gaan beginnen met inpakken. Een tip is om netjes te werk te gaan: ga bijvoorbeeld niet allerlei spullen door elkaar in dezelfde doos inpakken. Het is juist prettig om een doos te reserveren voor een kamer, zodat het uitpakken soepel verloopt en je niet van de ene kamer naar de andere kamer met de spullen hoeft te lopen.

4. Administratieve zaken

De boel is ingepakt; nu is het tijd om stil te staan bij de administratieve zaken. Zo moet je ervoor zorgen dat je je nieuwe adres hebt doorgegeven aan belangrijke instanties zoals de bank, de gemeente en je werk. Vergeet ook zeker niet aan de vrienden, familie en kennissen door te geven waar je binnenkort gaat wonen. Zorg er ook voor dat je een energiecontract hebt afgesloten en dat je je hebt aangemeld bij de plaatselijke waterschap. Sluit ook zeker de belangrijkste woonverzekeringen af voordat je gaat verhuizen.

Reacties