string(1) "p"

Welke verhuisdoos is de beste?

Een goede verhuisdoos speelt daar een grote rol in, want uiteindelijk is dat de basis om je spullen op de juiste manier over te krijgen.

Ok, het besluit is genomen, je gaat verhuizen. En nu? Alles inpakken. Dit kan op diverse manieren, maar in dit artikel behandelen we de verhuisdoos. Hier ga je immers al je mooie, door de jaren heen verzamelde schatten in opbergen en verhuizen. En natuurlijk niet te vergeten alle praktische en breekbare items die wel heel overgebracht moeten worden naar je nieuwe huis. Een goede verhuisdoos speelt daar een grote rol in, want uiteindelijk is dat de basis om je spullen op de juiste manier over te krijgen.

Verschillende dozen voor verschillende doeleinden
Naast stevige verhuisdozen is er nog meer materiaal wat je goed kan gebruiken bij je verhuizing, zonder dat het je geld hoeft te kosten. Bij de supermarkt kun je gemakkelijk sinaasappeldozen oppikken. Dit zijn langwerpige lage dozen, met een omgeklapte rand en van goede kwaliteit, want ze moeten het gewicht van de sinaasappelen kunnen dragen. Deze dozen zijn perfect om bijvoorbeeld losse spullen in te verhuizen, zoals keukenapparatuur, snijplanken, maar ook schoenen en dergelijk.
Maar ook enkellaagse verhuisdozen zijn niet slecht, je moet alleen goed kijken wat je erin vervoerd. Spullen met weinig gewicht zoals sjaals en mutsen, beddengoed en kleding kunnen prima vervoerd worden in enkellaagse verhuisdozen. Houd er wel rekening mee dat deze verhuisdozen meestal minder goed testapelen zijn, omdat ze snel hun vorm kunnen verliezen!

Goedkoop is duurkoop
Online en in diverse winkels kan je vaak stuntaanbiedingen vinden als het om verhuisdozen gaat. Hier geldt wel vaak “goedkoop is duurkoop”. De verhuisdozen lijken op het eerste oog goedkoop, maar vaak gaat het hier om enkellaagse verhuisdozen, hierboven al benoemd. Deze dozen zijn van enkel laag karton, dat makkelijk buigt tijdens het tillen of als je ze gestapeld opslaat. En het laatste wat je wilt is dat al je kostbare spullen op straat liggen!
Dit betekend niet dat het slechte verhuisdozen zijn natuurlijk, je moet ze alleen anders inzetten. Daarnaast zijn ze vaak niet herbruikbaar.

Extra tip: online kan je vaak je verhuisdozen in bulk kopen. Je koopt in één keer een groot aantal verhuisdozen waardoor de prijs aanzienlijk naar beneden gaat. Kijk wel altijd goed naar de omschrijving en naar het materiaal waarvan de kartonnen dozen van gemaakt zijn.

Verhuisdozen gebruiken tijdens het opslaan.
Het is handig om dozen van hetzelfde formaat uit te zoeken. Dit zorgt ervoor dat je makkelijk kunt stapelen zonder ruimte te verspillen. Zorg dat je breekbare spullen inpakt met krantenpapier, inpakpapier of noppenfolie. Zo weet je zeker dat al je spullen heel blijven. Schrijf aan de buitenkant, en de bovenkant op wat er in de doos zit en zorg tijdens de opslag dat de labels altijd naar voren staan, zodat je goed kan lezen wat er in de verhuisdoos zit en niet elke doos door hoeft te gaan om iets te vinden. De meeste verhuisdozen hebben een handige V-sluiting, maar mocht je zeker weten dat je een tijdje niet bij de inhoud van de dozen hoeft te zijn dan kan je ze altijd dichtplakken met tape.
Tijdens het opslaan zorg je ervoor dat alle zware dozen onderaan staan, dat ze niet schuin staan en dat je de verhuisdozen niet te hoog stapelt.

MOBOX verhuisdozen
Bij Mobox leveren wij op aanvraag verhuisdozen. Deze kan je gebruiken voor je verhuizing of opslag. Ook beschikken we over noppenfolie en inpakpapier om je spullen goed in te verpakken. Wist je ook dat wij matrashoezen, bankhoezen en stoelhoezen mee kunnen leveren? Deze zijn vervaardigd van een stevig kunststof.
Laat je goed informeren over de diverse mogelijkheden. Wellicht niet een leuke investering om te doen, maar wel een waar je veel profijt van hebt. Als je de verhuisdozen niet meer gebruikt, kun je deze opgevouwen wegbergen tot een volgende verhuizing. Mocht je creatief aangelegd zijn, gebruik de overbodige verhuisdozen dan voor knutselwerk of het bouwen van kastelen met de kinderen.