string(1) "p"

Wat kost een woningontruiming?

Een woningontruiming van een gemiddeld huis kost €600,- tot €1.500,-. De exacte kosten zijn o.a. afhankelijk van de grote van de inboedel.

Waaruit zijn de huisontruiming kosten opgebouwd?

De kosten voor een huisontruiming zijn afhankelijk van de grote van de inboedel, de extra werkzaamheden die je laat uitvoeren, de afvalstortkosten en of je gebruik wilt maken van een spoedontruiming.

Je kunt de kosten drukken door gebruik te maken van de diensten van een woningontruimer bij jou in de buurt. Dit scheelt voorrijkosten. Wanneer je zelf meehelpt dan draagt dit bij aan lagere kosten.

Woningontruiming prijzen

Soort woningontruiming Gemiddelde kosten
Senioren kamer €150 - €350,-
Woning met 1 tot 2 kamers €150 - €550,-
Eengezinswoning €600 - €1.500,-
Grote woning meer dan 3 slaapkamers €750 - €2.000,-

Bron tabel: Website Dewoningontruimers.nl

Spoedontruiming

Bij een spoedontruiming moet je rekening houden met extra kosten vanwege het adhoc karakter. Een spoedontruiming is meestal van toepassing bij overlijden, of een bedrijfsontruiming.

Ontruimen bij overlijden

Wanneer een dierbare overlijdt dan valt er over het algemeen veel te regelen. Een woningonruimer kan je hierbij van dienst zijn. Zodat jij je kunt richten op het voorbereiden van de uitvaart.

Een woningontruimingsbedrijf ruimt de woning na overlijden volledig op. Alle nog aanwezige meubels en spullen gaan naar een kringloopwinkel of veilinghuis. Na overlijden van een dierbare is het voor de nabestaanden niet altijd mogelijk of gewenst om de woning van de overledene te ontruimen en in nette staat voor opvolging te presenteren.

Bedrijfsontruiming na faillissement

Een bedrijfsontruiming komt in de meeste gevallen voort uit een faillissement. De apparatuur kan groot en zwaar zijn, waardoor de ervaring van een professionele ontuimer zeer welkom is.

3 handige woningontruiming tips

  • Neem direct contact op met de verhuurder of plan een afspraak in met de makelaar
  • Zeg de huur op en plan een inspectie in of laat je adviseren hoe je de woning zo snel mogelijk kunt verkopen.
  • Doe dingen zelf. Wilt je bijvoorbeeld zelf de inboedel scheiden, of de woning netjes achterlaten, dan hoeft je hier bij het ontruimingsbedrijf niet voor te betalen. Zo bespaar je op de kosten.