Geen ruimte in huis? Huur een opslagruimte

De economie staat op springen en de huizenprijs ligt weer ongekend hoog.

06 Augustus 2019

Hierdoor is het huren en kopen van een huis moeilijker voor starters en is het huis wat wordt gehuurd of gekocht vaak minder groot dan wat de bedoeling was. Vooral in steden liggen de prijzen erg hoog. Sowieso is een huis met veel ruimte vinden al lastig, nu al helemaal met de prijzen.

De oplossing

Wanneer je een klein huis hebt en niet altijd tegen het probleem van te veel spullen wilt aanlopen kan het handig zijn om een opslagruimte te huren. Dit kan snel, en eenvoudig via Blox. Deze organisatie verhuurd door heel het land opslagruimtes. Wil je bijvoorbeeld een opslagruimte in Enschede, dan kun je een blox opslag huren in de stad, niet te ver weg van je woning.

Het huren van een opslag kan bij de meeste organisaties van af zo’n € 7,50 per maand. Dit scheelt toch al snel voor de honderden euro’s die je in een woning meer betaald voor een stukje opslagruimte.

Voordelen van externe opslag

Het voordeel van een huurbox is dat je spullen hoog, droog en veilig staan en beveiligd zijn tegen inbraak. Zo zijn er zowel standaard opslagruimten als garageboxen beschikbaar. De standaard formaten van de boxen variëren van 1 tot 50 m2. Er is dus ook ruimte voor miniopslag.

De ruimten kunnen worden voorzien van archiefrekken, de units zijn droog, stofvrij en indien nodig verwarmd. Specifieke wensen m.b.t. de grootte en/of inrichting van de box zijn altijd bespreekbaar bij garageboxhouders. Vaak staan er zelfs transportwagens klaar, waarop je je spullen kunt overladen en naar je box kunt vervoeren.

Sommige websites geven tips over hoe je het beste je huurbox in kunt richten en hiermee zoveel mogelijk kosten kunt besparen. Ook geven zij een checklist zodat je weet waar je op moet letten bij bijvoorbeeld een verhuizing of transport van goederen. Het is zeker de moeite waard om op internet via één van de vele zoekmachines een zoekvraag te starten.

Reacties