Foto: 2018/waarom-aankoopmakelaar-inschakelen.jpg

Waarom een aankoopmakelaar inschakelen?

Wat is een aankoopmakelaar precies en waar kan hij of zij jou bij helpen?

Wanneer je een nieuwe woning wilt vinden kun je de zoektocht natuurlijk zelf starten, maar je zult merken dat je best wel wat hulp kunt gebruiken. Het kost namelijk heel veel tijd om op zoek te gaan naar de perfecte woning die aan al jouw wensen voldoet. Een aankoopmakelaar benut deze tijd om voor jou te gaan zoeken en zo vind je heel snel het huis van je dromen.

Dit kan een aankoopmakelaar voor jou betekenen

Wat is een aankoopmakelaar nog meer? Behalve het kijken naar huizen kun je hem of haar voor nog veel meer taken inschakelen. Je kunt deze aankoopmakelaar namelijk ook goed gebruiken bij het bezichtigen van je eventuele toekomstige huis! Doordat je het huis samen met de verkoopmakelaar bezichtigt kun je veel meer zien en zul je belangrijke details niet missen. Wanneer er onderhandeld moet worden over de prijs is het ook nuttig om een aankoopmakelaar mee te nemen. En met het in orde maken van het papierwerk kun je de hulp van een professional ook goed gebruiken.

De gemiddelde kosten van een aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar is natuurlijk niet gratis en het is per aankoopmakelaar verschillend welk tarief er gerekend wordt. Het is dan ook aan jou de taak om een geschikte makelaar te vinden die zowel financieel als zakelijk in het plaatje past. Bodemprijs aankoopmakelaar in Rotterdam helpt je graag verder voor aantrekkelijke tarieven. Het gemiddelde vaste tarief voor een aankoopmakelaar ligt rond de €1200,-, maar het is in sommige gevallen ook mogelijk om te onderhandelen voor een mooie prijs. Je kunt bijvoorbeeld ook bespreken om een deel van de taken zelf op je te nemen, zodat de totale kosten lager uitvallen.

Kies voor een helpende hand

Het is helemaal aan jou om te bepalen of je een aankoopmakelaar wilt inschakelen. Niet iedereen heeft deze hulp nodig, maar je kunt vroeg of laat in het proces toch realiseren dat een helpende hand erg welkom is. Uiteindelijk kun je heel veel voordeel halen uit de hulp van een aankoopmakelaar, niet alleen voor de onderhandelingstechnieken, maar ook de kennis van het vak.

Reacties