Huis verkopen? Met deze manieren pak je het goed aan

Heb je een prachtige nieuwe gezinswoning gevonden, ga je kleiner wonen in een appartement of is er helaas een minder leuke reden waarom je moet verhuizen?

Guido van Loon 05 December 2021

Wat de situatie ook is, je wilt jouw oude woning natuurlijk zo snel mogelijk verkopen. Dan hoef je je geen zorgen te maken over dubbele lasten en kun je de aandacht volledig richten op de verhuizing. In dit artikel lees je hoe je de verkoop het beste aan kunt pakken. Je huis snel verkopen kan op de volgende manieren:

Verkoopopdracht met makelaar

In veel gevallen kiezen mensen voor deze ‘gewone’ weg. Je neemt een professionele makelaar in de arm en laat je leiden door zijn/haar strategie. Van begin tot het eind word je begeleid bij het verkoopproces. Dit is erg fijn als je er zelf weinig tijd voor hebt. Een nadeel is dat deze manier van verkopen vrij veel geld kost. Maak voor jezelf de overweging of het de investering waard is en bekijk ook alle andere mogelijkheden.

Deeldiensten verkoopopdracht

Wanneer je het geen probleem vindt om sommige zaken zelf aan te pakken, kun je vragen of de makelaar een deeldienst aanbiedt. Hierbij krijg je professionele hulp van een makelaar, maar heb je de verkoop ook voor een groot deel in eigen hand. Je kunt bijvoorbeeld zelf de promotie en de bezichtigingen regelen. Op deze manier kun je geld besparen op makelaarskosten en het verkoopproces gemakkelijker aanpassen op jouw planning. Verkopen zonder enige hulp van een makelaar is eventueel ook een mogelijkheid.

Huis laten opkopen

Als je het huis zo snel mogelijk wil verkopen, is het een goede optie om het te laten opkopen. Binnen een week kan de verkoop namelijk al rond zijn! Neem voor meer informatie eens een kijkje op de website van Mercari. Dit is een opkoper van huizen en vastgoed die erg snel handelt. Je kunt gratis en vrijblijvend een richtprijs aanvragen voor jouw woning en vervolgens een bezichtiging inplannen. Wanneer je akkoord gaat met het definitieve bod, wordt er in overleg een opleveringsdatum afgesproken. Met deze manier van verkopen heb je dus een stuk minder stress en onzekerheid.

Exclusief online verkoop

Internet speelt tegenwoordig een hele grote rol bij de verkoop van woningen. Het is daarom ook een mogelijkheid om jouw huis exclusief online te verkopen. Eventueel met hulp van een online makelaar/internetmakelaar. Bij online verkoop is het extra belangrijk om goede foto’s te laten maken. We raden aan om hier een professionele fotograaf voor in te huren. Je bespaart immers al geld op de makelaarskosten.

Verkoop bij inschrijving

Wanneer er veel mensen interesse hebben in jouw huis, kun je ze een bod laten uitbrengen via een inschrijving. Als je de hulp van een makelaar hebt ingeschakeld, verloopt de inschrijving altijd officieel via een notaris. Na de afgesproken einddatum ga je samen met de notaris en makelaar om de tafel om het beste bod te kiezen.

Gunning

Bij het verkopen van je huis draait het niet altijd om het hoogste bod. Soms zijn er ook potentiële kopers die je het simpelweg meer gunt. In dat geval kies je dus niet voor de geïnteresseerden die de hoogste prijs bieden, maar die jou het meeste aanspreken.

Vrijwillige veilingopdracht

Tot slot kun je een woning te koop aanbieden door middel van een vrijwillige veiling. Hierbij wordt enkel een ‘bieden-vanaf-prijs’ aangegeven. Deze prijs ligt vaak een stuk onder de vraagprijs, maar kan door de biedingen toch ineens omhoog schieten.

Reacties