Foto: 2020/makelaar-amsterdam-hoe-vinden.jpg

Hoe een makelaar vinden in Amsterdam?

Wil je een huis kopen in Amsterdam of juist verkopen dan is het handig om van de diensten van een makelaar gebruik te maken.

Er zijn natuurlijk meerdere makelaars actief in Amsterdam die je graag van dienst willen zijn. Misschien vind je het lastig om een keuze te maken omdat er zoveel zijn. In dat geval komt onderstaande informatie over het vinden van een makelaar in Amsterdam zeker van pas. Het gaat daarbij overigens vooral om hoe je de beste makelaar vindt.

Welke diensten biedt de makelaar allemaal aan?

Het is belangrijk dat de diensten van de makelaar in Amsterdam aansluiten op jouw wensen. Is het bijvoorbeeld mogelijk om een zoekopdracht te geven en biedt het makelaarskantoor ook andere diensten? Bijvoorbeeld het geven van advies over de financiering van de aan te kopen woning? Of het voorzien in informatie als het gaat om het afsluiten van verzekeringen.

Waarmee onderscheidt de makelaar zich?

Het is ook belangrijk om te kijken, waarin de makelaar in Amsterdam zich onderscheidt. Richt het makelaarskantoor zich bijvoorbeeld voornamelijk op de begeleiding bij het kopen en verkopen van woningen in Amsterdam? Dat betekent dat er sprake is van een specialisatie en gerichte focus op deze stad. Er is dan uitgebreide kennis van de woningmarkt aanwezig en dat is uiteraard een groot voordeel. Een makelaarskantoor dat zich niet alleen richt op Amsterdam, maar ook op de verre omgeving is breder georiënteerd. Zo zijn er meer aspecten op basis waarvan de makelaar zich kan onderscheiden. Dat is bijvoorbeeld ook mogelijk als het gaat om de service.

Welke informatie biedt de makelaar?

Het is altijd prettig als je op de website van het makelaarskantoor veel informatie kan vinden. Dat schept namelijk duidelijkheid in de verwachtingen. Als er alleen een aanbod van huizen te zien is, weet je bijvoorbeeld niet wat de werkwijze is. Het bieden van informatie over het proces van het kopen of verkopen van een woning is onderdeel van de service.

Let op het tarief

Een ander aspect om rekening mee te houden bij het vinden van de beste makelaar in Amsterdam is het tarief. Staan de tarieven op de website vermeld of is daarin geen transparantie te vinden? Berekent de makelaar een vast bedrag voor diensten of is er sprake van een percentage van de aankoopprijs of verkoopprijs. Er gelden geen vaste makelaarstarieven, zodat elke makelaar een eigen tarief kan bepalen.

Reacties