Dat gaat naar Den Bosch toe (Zoete lieve Gerritje)

Struinen door knusse straten, eten in één van de gezellige restaurantjes, je verwonderen over de oude pandjes én moderne architectuur; Den Bosch heeft het.

03 Maart 2021

Het is zonder twijfel de ideale bestemming voor een stedentrip. Maar wil je nóg meer genieten van deze vestingstad en elke dag genieten van alles wat de stad te bieden heeft? Kies dan voor een woning in één van de 14 mooie wijken van deze prachtige stad.

Natuurlijk is de locatie van je nieuwe woning ontzettend belangrijk in de keuze voor een nieuwe plek. En dat daarbij smaken verschillen is niet meer dan logisch. De één kiest voor een appartement midden in het centrum, de ander wil een ruime woning in een kindvriendelijke wijk en een derde zoekt een knusse plek dichtbij de natuur. Goed nieuws; de stad Den Bosch kan al deze woonwensen vervullen. En waar je ook woont, met de fiets of het openbaar vervoer ben je overal in een wip. Vanuit het centrum ben je binnen de kortste keren in een natuurgebied. En woon je in een buitenwijk? Dan plof je na een kort ritje lekker neer op één van de vele terrasjes in het centrum.

Bourgondische stad

Den Bosch staat bekend als een bourgondische stad. En niet zonder reden! Er zijn tal van koffietentjes, lunchrooms, restaurantjes en kroegjes. De een nog gezelliger dan de ander. En als de zon schijnt, dan zitten de terrassen in een mum van tijd vol. Ideaal om na een hapje en een drankje lekker naar huis te kunnen fietsen

Cultuur in Den Bosch

De gemeente ’s-Hertogenbosch steunt culturele initiatieven. Daardoor zijn er in de stad veel kunstenaars, creatieve ondernemers en culturele organisaties en is er altijd iets te beleven. Denk aan internationale festivals, musea en bourgondische routes. En ook de Bossche highlights liegen er niet om. Wat te denken van de Sint-Janskathedraal, het Jheronimus Bosch Art Center, de eeuwenoude waterlopen van De Binnendieze en het recent vernieuwde Bolwerk Sint-Jan. Je zal er maar in de buurt wonen!

Centrum of uit’wijken’

In het levendige en bruisende centrum van Den Bosch is dus altijd wat te doen. Op zoek naar iets meer rust? Woonplezier is ook te vinden in één van de wijken rondom het centrum. Zo is er de Maaspoort, een wijk waar je ruime huizen vindt en veel speeltuintjes en fijne scholen. Of de wijk Zuid-Oost, een ruim opgezette wijk met veel groen, brede wegen en ruime kavels. Ook Rosmalen behoort tot de mogelijkheden. Hier vind je een grote nieuwbouwwijk, de Groote Wielen. Daar is de levendigheid groot omdat er veel jonge gezinnen wonen.

Dat gaat naar Den Bosch toe

Zoete Lieve Gerritje is de hoofdpersoon van het volksliedje ‘Dat gaat naar Den Bosch toe’. Op de vraag wie Zoete Lieve Gerritje is, zijn verschillende antwoorden te vinden. De VVV van Den Bosch heeft haar neergezet als een Meierijse boerin die met haar haan naar de Bossche markt ging om plezier te maken. En dat je in Den Bosch plezier kan maken, daar is geen twijfel over mogelijk. Verhuizen naar Den Bosch is daarom een goed idee. Een Bossche makelaar kan je meer vertellen over alle mogelijkheden.

Reacties