Foto: droomhuis-kopen

4 tips voor het kiezen van jouw droomhuis

Verhuizen is niet iedereens hobby. De meeste mensen doen dit het liefst zo min mogelijk, omdat het een hele onderneming is.

Guido van Loon

Toch is het ook lastig om direct het huis van je dromen te vinden en dat ook te kunnen kopen of huren. In dit artikel worden vier tips voor het vinden van je droomhuis besproken. Dat scheelt toch weer een aantal verhuizingen. 

Bepaal jouw persoonlijke stijl

Allereerst is het belangrijk om te weten hoe je droomhuis er eigenlijk uitziet. Wat voor stijl heeft het exterieur van jouw droomwoning? Hou je juist van heel modern of juist meer van een klassieke uitstraling. Het exterieur van je woning is lastig om compleet te veranderen wanneer je dit niet mooi vindt. Het is daarom belangrijk om precies te weten wat je mooi vindt en dit mee te nemen in je zoektocht naar je nieuwe woning.   

Is de locatie naar wens?

Ook de locatie van de woning is erg belangrijk. Bedenk van tevoren waar je graag zou willen wonen, maar ook waar je absoluut niet zou willen wonen. Zo baken je voor jezelf een zoekgebied af, van waaruit je verder kunt gaan zoeken. Wil je bijvoorbeeld een huis kopen in Hoogeveen? Dan hoef je niet naar omgeving Deventer te gaan kijken. Bekijk bij een bezichtiging niet alleen het desbetreffende huis, maar kijk ook naar de buurt. Staat het bijvoorbeeld aan een drukke weg en hou je van rust, dan kan dit later voor irritaties gaan zorgen. Hou je juist van een beetje reuring? Dan is een huis achteraf misschien weer niks voor jou. 

Kijk door de woning heen

Uiteraard is het belangrijk dat je gelijk een goed gevoel krijgt in de woning, maar probeer ook door bepaalde factoren heen te kijken. Denk hierbij aan de persoonlijke spullen en meubels van de huidige bewoners, maar ook aan de indeling van de woning. Een muurtje verwijderen of een nieuw muurtje plaatsen is in veel gevallen mogelijk en kan net de factor zijn waardoor het toch je droomhuis wordt. Probeer echt te bedenken hoe jij het huis in zou richten en bedenk dan of je er zou kunnen wonen. Een makelaar, zoals Bruins Makelaar, kan je hier ook bij helpen. Zij weten vaak goed wat de mogelijkheden zijn in de woning. 

Wat zijn je toekomstplannen?

En dan de laatste tip: Denk ook aan de toekomst. Je wilt er tenslotte langer wonen dan een aantal jaar. Heb je nog geen kinderen, maar wil je die in de toekomst wel graag? Dan is het belangrijk dat je hier voldoende kamers en ruimte voor hebt in je nieuwe woning. Bedenk van tevoren wat voor kamers je allemaal in je huis wilt en filter daarop bij het zoeken. Let wel op dat je niet te veel gaat filteren, zo kun je misschien net de parel voor jou mislopen. 

 

Reacties