Vijf interieurtips om je huis sneller te verkopen

Er komen zoveel dingen op je af dat je misschien een van de belangrijkste dingen vergeet: het huis zelf! 

31 Oktober 2018

Het kan een hele klus zijn om je huis snel te verkopen. Zorg ervoor dat jouw woning er aantrekkelijk uitziet en dat je alles eruit haalt wat erin zit. De volgende 5 tips kunnen je hier zeker bij helpen.

1. Ruim het huis op

Elke potentiële koper knapt af op een rommelig huis. Het is dus slim om van tevoren een grote schoonmaak te houden. Berg alle overbodige spullen goed op en maak eens een extra rondje met de poetsdoek. Ook schone ramen en een nette voordeur maken vaak een goede indruk. Zijn er een paar kozijnen die wel een opfrisbeurt kunnen gebruiken? Geef deze dan eventueel een likje verf. Hierdoor oogt het bijna zo goed als nieuw.

2. Zorg voor een neutrale uitstraling

Als je een uitgesproken woonstijl hebt, kan dat lastig zijn voor de verkoop. De meeste mensen vinden het namelijk moeilijk om door opvallende meubels en kleuren heen te kijken. Ze kunnen zich amper voorstellen hoe het huis eruit ziet zonder een grote paarse bank en een blauwe muur. Als je de woning snel wilt verkopen, is het dus verstandig om je huis een neutrale uitstraling te geven. Hoe toegankelijker de stijl, hoe beter.

3. Huur een compleet interieur

Staat het huis al helemaal leeg? Dan kun je ook een compleet interieur huren via Huren.nl. Door een aantal meubels in het huis te zetten, kunnen potentiële kopers beter inschatten hoe groot de kamer is. Laat in de woonkamer zien dat er genoeg ruimte is voor een hoekbank en plaats (als het mogelijk is) een tweepersoonsbed in de slaapkamer. Kies ook hierbij weer voor een neutrale stijl. Uiteraard mag je het wel gezellig aankleden met een aantal woonaccessoires.

4. Zorg ervoor dat het lekker ruikt

Rook je in huis of heb je misschien een paar huisdieren? Dan kan dit zorgen voor onaangename geurtjes. Waarschijnlijk ruik je het zelf niet, maar andere mensen kunnen er al snel last van hebben. Zet een paar ramen open en laat het huis weer lekker ruiken met een subtiel geurtje. Een paar geurkaarsen werken ook prima.

5. Laat mooie foto’s maken van het interieur

Als het interieur er eindelijk helemaal perfect uitziet, moet je dit natuurlijk wel vast laten leggen. Deze mooie foto’s kun je dan gebruiken voor verschillende websites, social media of eventueel voor flyers.