Een écht Hollands huis voor anderhalve ton? Van Wijnen maakt het mogelijk

De woningnood is groot. Om een betaalbaar huis voor meer mensen bereikbaar te maken, wil het aanstaande kabinet jaarlijks 100.000 woningen bouwen.

10 Januari 2022

Twee derde van die woningen moet onder de NHG-grens liggen of beschikbaar zijn in de betaalbare huursector. Van Wijnen juicht de plannen toe en is klaar om een belangrijke bijdrage te leveren aan de kabinetsdoelen: de bouwonderneming verkoopt binnenkort huizen vanaf 148.000 euro inclusief btw (exclusief grond).

Om echte Hollandse huizen te bouwen vanaf 148.000 euro gaat bij Van Wijnen binnenkort de woningfabriek van start. Daar worden de woningen en appartementen geproduceerd. Inclusief keuken en badkamer. “We vinden het belangrijk om woningen voor iédereen te bouwen, wat je inkomen ook is”, zegt Lukas Schmeink, CMO van Van Wijnen. “Met de opening van deze fabriek verdubbelen we het aantal woningen dat wij jaarlijks kunnen bouwen. En we maken een comfortabel thuis voor meer mensen bereikbaar. Daar zijn we trots op.” Binnen een paar jaar produceert de woningfabriek van Van Wijnen bij volledige capaciteit 4.000 woningen per jaar. Met een totaal van ruim 7.000 woningen per jaar wordt de bouwonderneming de grootste woningbouwer van Nederland.

Echte, Hollandse huizen

Voor 148.000 euro inclusief btw (exclusief grond) koop je een echt Hollands huis met een woonkamer, twee slaapkamers en een bergzolder of een mooi appartement in een gebouw tot 14 hoog. De toekomstbestendige huizen worden opgeleverd met keuken en badkamer, zijn duurzaam en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Zo zijn ze voorzien van vloerverwarming, een warmtepomp en zonnepanelen, en gemaakt van verduurzaamd beton. Doordat de woningen niet op locatie worden gebouwd maar in de woningfabriek van Van Wijnen, is de bouw sneller en goedkoper en de CO2-uitstoot lager. Ook is het mogelijk de woning naar smaak in te delen. Zo bepalen kopers zelf de keukenindeling, het plaatsen van een of meerdere dakkapellen en kunnen zij de kleur van de bakstenen kiezen.

De 4.000 woningen en appartementen uit de woningfabriek vallen ruim onder de NHG. Daarnaast bouwt Van Wijnen jaarlijks nog 3.000 woningen op de traditionele manier.

Meer weten? www.vanwijnen.nl

Reacties