3 tips om jouw huis in Amsterdam te verkopen tegen de beste prijs

Hoe krijg jij de juiste prijs voor je huis? En hoe zorg je voor andere voordelen? In deze blog geven we je 3 tips om zoveel mogelijk uit jouw huis te halen.

30 Januari 2020

De woningen in Amsterdam zijn erg in trek. Wil jij jouw huis verkopen in Amsterdam? Dan zal dit dan ook geen probleem zijn. Binnen no time zijn er veel gegadigden voor je huis en voor jij het weet verkoop je jouw huis. Maar je hebt vast vele jaren met plezier in jouw huis gewoond en wilt daarom jouw huis wel kunnen verkopen tegen de beste prijs.

Zelf je huis verkopen in Amsterdam

Bij het verkopen van je huis komen vaak veel kosten kijken. Vooral het inschakelen van een makelaar zorgt voor een hoge kostenpost. Deze kosten kun je heel makkelijk voorkomen door je huis te verkopen zonder makelaar. Via een - vaak dure - makelaar komen veelal extra kosten kijken. Makelaars bemiddelen bij de verkoop van huizen waarvoor ze een courtage rekenen als vergoeding. Deze kan vaak behoorlijk oplopen. Door je huis zelf te verkopen kun je dit geld in je eigen zak steken.

Je huis laten opkopen

Als je ervoor kiest om zelf je huis te verkopen, scheelt dit natuurlijk in geld, maar het brengt wel veel werk met zich mee. Heb jij geen zin en tijd om je eigen makelaar te spelen, dan kun je ervoor kiezen je huis te laten opkopen. Er zijn partijen die jouw woning opkopen tegen een zo eerlijk mogelijke prijs. Deze partijen zijn gespecialiseerd in beleggen en renoveren van vastgoedprojecten. Ze kunnen jouw woning vaak dezelfde dag nog van je opkopen. Wil jij wat langer blijven wonen? Dan kan dat natuurlijk ook! Proranje is een partij die jouw woning opkoopt tegen een eerlijke prijs! Zo kun jij ervan uitgaan dat je waar krijgt voor je huis.

Energiebesparende maatregelen

Is de verkoopprijs van jouw huis vastgesteld, maar valt deze tegen? Dan kunnen verschillende energiebesparende maatregelen ervoor zorgen dat je huis toch meer waard is. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor dubbele beglazing. Dit oogt niet alleen mooi, maar bespaart ook veel energie. Naast nieuwe ramen kun je ook je huis laten isoleren, en de stopcontacten en verlichting verduurzamen. Een energiebesparende maatregel heeft significante invloed op de verkoopprijs van je huis. Is jouw huis al zo duurzaam mogelijk ingericht?

Met deze tips zorg jij ervoor dat jij zoveel mogelijk uit de verkoop van je huis haalt.

Reacties