Foto: Verhuizen_studenten

De verborgen problemen bij verhuizen

In dit artikel behandelen wij een aantal verborgen verhuisproblemen waar je als klant vaak niet bij stilstaat.

Hans 27 Juni 2024

Bij MM Verhuizingen verhuizen wij veel particulieren van woning naar woning. De afgelopen jaren hebben wij het één en ander meegemaakt met deze verhuizingen. In dit artikel behandelen wij een aantal verborgen verhuisproblemen waar je als klant vaak niet bij stilstaat.

Meer verhuisdozen nodig dan je denkt

Verhuizen kost altijd meer verhuisdozen dan je verwacht; een gemiddeld gezin gebruikt rond de 120 dozen. Begin vroeg met verzamelen, vraag bij supermarkten om dozen en schat alles goed in. Gebruik kleine dozen voor zware items en label alles duidelijk. Houd extra dozen achter de hand voor onverwachte spullen. Dit zorgt voor een soepelere verhuizing. Je kunt ook verhuisdozen kopen natuurlijk. Het voordeel van het kopen van verhuisdozen is dat er kwalitatief hele goede dozen bestaan.

Meubilair past niet door het trapgat van de nieuwe woning

Als je meubilair niet door het trapgat van je nieuwe woning past dan zijn er een paar oplossingen. Meet eerst nauwkeurig alle deuren en trappen. Overweeg het demonteren van grote meubels of huur een verhuislift. Een professioneel verhuisbedrijf zoals MM Verhuizingen uit Haarlem kan helpen met complexe situaties. Plan en communiceer deze uitdagingen met MM Verhuizingen ruim van tevoren om stress te voorkomen.

Bij verhuizingen naar een kleiner huis passen de meubelen niet

Bij verhuizingen naar een kleiner huis kan het zijn dat je meubelen niet passen. Meet je nieuwe ruimtes nauwkeurig en maak een indelingsplan. Overweeg om grotere stukken te verkopen of op te slaan. Kies voor multifunctionele en compactere meubels. Dit helpt om je nieuwe huis efficiënt en comfortabel in te richten.

In veel steden moet een ontheffing worden aangevraagd

In veel steden is een ontheffing nodig voor verhuizingen om parkeerruimte te reserveren. Zonder deze ontheffing loop je het risico weggestuurd te worden. Controleer de regels van je gemeente ruim van tevoren. Vraag de ontheffing tijdig aan om problemen op de verhuisdag te voorkomen. Dit zorgt voor een soepele verhuizing.

Wegwerkzaamheden voor je huis bemoeilijken de verhuizing

Controleer de planning van deze werkzaamheden bij je gemeente. Informeer het verhuisbedrijf en plan indien mogelijk een alternatieve route. Vraag indien nodig om extra hulp of tijdelijke parkeerontheffingen. Zo voorkom je onverwachte problemen op de verhuisdag.

Een Miele wasmachine kan wel 120 kg wegen

Een Miele wasmachine kan tot 120 kg wegen, wat het verhuizen naar de zolder een uitdaging maakt. Zorg voor voldoende sterke helpers of huur professionele verhuizers. Gebruik stevige verhuisriemen of een verhuislift. Plan de route zorgvuldig om beschadigingen te voorkomen. Dit garandeert een veilige en efficiënte verhuizing van je zware wasmachine.

Reacties